Galerii: viigi jääl võistles curlingus ligi sada inimest

Malle-Liisa Raigla fotod

Täna algas Haapsalus Šoti pidu traditsioonilise jääkeegli ehk curlingu võistlusega, kus osales 16 neljaliikmelist võistkonda.

Võistlus algas torupillimänguga, mille järel tegid traditsioonilise avamängu Haapsalu linnavalitsuse ja Suurbritannia saatkonna võistkonnad. Esimese mänguvooru kaotas Haapsalu võistkond brittidele. Teise vooru võitis Haapsalu. Võitja selgus alles kolmanda vooru viimase heitega. Sel aastal läksid võiduga koju suursaatkonna mängijad.

Enne mängu algust ütles suursaadik Ross Allen, et las parim võistkond võidab. Seepeale ütles Sukles: „Sõprus võidab nagu nii.“

Haapsalu ja brittide võistlusega aga avamängud ei lõppenud. Võitja meeskond pidi vastu astuma šotlastele. Kuna šotlaste üks mängija oli haigeks jäänud, asendas teda keskkonnaminister Madis Kallas, kes oli sotsiaaldemokraatide Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa võistkonnaga samuti võistlusest osa võtmas. „Kui on sots ja saarelt, sobib šotlaseks,“ ütles Sukles.

Esimene saatkonna ja šotlaste vaheline mänguvoor lõppes viigiga – ükski kivi ei jõudnud libedal viigijääl märklauani. Seejärel oli mänguvoor, mis selgitas kogu mängu võidu. Ka sellest võistlusest läks võiduga koju Suurbritannia saatkond.

Kui avamängud peetud, alustasid 16 registreerunud võistkonda mänguga. Iga mängu võitja pääses edasi mängima samuti võitnud võistkonnaga kuni selgus kogu curlinguturniiri võitja.

Kuigi üle Eesti kehtib jääle mineku keeld, sai linnavalitsus päästeametilt loa võistlus Väikesel viigil korraldada. Päästeamet lubas jääle kuni sada inimest, seetõttu oli pealtvaatajatel soovitatud võistlust jälgida kaldalt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
päev korda
1 aasta tagasi

läinud! Vanasti oli vesi vedelam… ja mitte keegi ei hoiatanud, et jääle minna ei tohi. Ja ajalehes polnud kommentaariumit, kus oma pahameelt avaldada. Elu oli rahulikum, või ei tekitatud endale pseudopeobleeme, elu on igavaks läinud või ?!

elu
1 aasta tagasi

Elu kilplas, 2 uisutajat ei või jääle minna aga 100 linnavalitsuse külalist – ok.

Hmm huvitav
1 aasta tagasi

Kuigi üle Eesti kehtib jääle mineku keeld!? Aga ikka võib. Milleks siis keelata? Mitte midagi ei saa aru. Järelikult keelud on suva, pole vaja nii üle tähtsustada igasuguseid keelde ja käske. See on mu elus ka üks põhimõtetest olnud.

KodanikY
1 aasta tagasi
Reply to  Hmm huvitav

Eriluba olid küsinud. Seda ma mõtlesingi, et kas jääle mineku keeld juba läbi.

elu
1 aasta tagasi
Reply to  KodanikY

Mis mõttes olid eriluba küsinud? Kas siis asi on lubade andmises või jää paksuses?
Et osasid inimesi kannab kui vaja ja ilusti küsid 🙂

k.S.
1 aasta tagasi
Reply to  Hmm huvitav

ja kui need sada ametnikku uppunud oleks? kas Päästeamet võtab vastutuse???

Vanaema padrunid
1 aasta tagasi
Reply to  k.S.

Ega need ametnikud kõik ju loetud pole.

nagu
1 aasta tagasi

ikka, on võrdsed ja võrdsemad

Pook
1 aasta tagasi
Reply to  nagu

Keegi kes pumba juures juba 20 a ja Lipstokil ka kriips kõrvuni , kilekotid liiguvad …..

jepp
1 aasta tagasi
Reply to  Pook

Ega see polegi halb, aga lihtsalt, kui ei tohi, ei saa, siis kuidagi ei oskagi öelda, et kui on vaja, siis ikka saab, nii vist. Selline nõuka aegne tuleb meelde, et päästeamet mõõdab jääpaksust ja veel hommikul mõõdavad ka, kuigi tulemus oli ju teada juba, milleks sellist nalja teha? Noh võibolla mõni usub ka. Ja kindluse mõttes mõõtma ikka peab 🙂 Kõik õige.

KodanikY
1 aasta tagasi
Reply to  jepp

Mõõtma peab, aga milleks päästeamet seda tsirkust tegema peab. Kas neil targemat pole teha? Kindlasti on. Las keskond teostab viigil mõõtmist.

ütle sa nüüd
1 aasta tagasi

Mulle meeldivad inimesed..kelles on veel natukenegi lapsemeelsust ning mängulusti, et unustada hetkekski see tõsimeelne vanainimene endas ja keeleots suust väljas rihtida ning sihtida, et see “õige sooritus”välja tuleks, mis võidule viiks. Eks nad jah veidi imelikud tunduvad oma seelikutes ja põlvikutes, mis mõnegi suu muigele ajab või ka teisipidi pahameelt tekitab, pidades seda silmale sündsusetuks.