Kes Läänemaal külas käib ja mida ta siin teeb, ei tea keegi

Andra Kirna

andra@le.ee

Linnuhuvilisi jätkub Haeskasse sügisel oktoobrikuuni välja ja see omakorda pikendab Läänemaa turismihooaega. Foto: Arhiiv

Linnuhuvilisi jätkub Haeskasse sügisel oktoobrikuuni välja ja see omakorda pikendab Läänemaa turismihooaega. Foto: Arhiiv

Seda, palju käib Haapsalus ja Läänemaa külalisi, ei tea tegelikult keegi, kuigi puudust tunnevad sellest infost nii sündmuste korraldajad, loodusturismiarendajad kui ka turismiturundajad.

„Statistika, mida igapäevaselt kasutame, on pärit statistikaameti andmebaasidest,“ ütles SA Läänemaa turismijuht Mirje Tammaru.

Statistikaametiga peavad oma andmeid jagama hotelli- ja hostelipidajad, kes on oma tegevusala määratlenud majutuse pakkumisena. „Nemad on kohustatud teada andma, kust riigist ja kui palju külalisi on tulnud ning kui kauaks nad on jäänud. Küsitakse ka reisi peamist eesmärki,“ ütles Tammaru.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kuli
1 aasta tagasi

Kastanis on üks lõbus korter kus käivad ka külalised väljast. Keegi ei tea kes need on aga polegi oluline. Raha tuuakse Haapsalusse.

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi

Keegi ei tea, kui palju on võõraid sisse rännanud, kus nad täpselt on ja kas plaanivadki päriselt jääda…

Uudu
1 aasta tagasi

Kui keeruline on oletada ? Ühel osal käijatest on teine kodu Läänemaal, teine osa käib kultuuriüritustel ja niisama suvistel nädalavahetustel patseerimas. Siis veel nishikülastajad ( laagrites osalejad, matkajad, seene- ja marjulised jne.).

kas sa tahad teada
1 aasta tagasi

uudishimu tappis kassi

Tunnistaja
1 aasta tagasi

SA Läänemaa peaks andmeid koguma ja analüüsima. Millega lugupeetud SA Läänemaa tegeleb kui ei tea, kes maakonda külastab ja mille eest palka saadakse? Kas kohvitamise eest?

lihtne
1 aasta tagasi

tuleb taastada piiritsoonid, st. sissesõit ainult lubadega, põhimaanteedele läbilaske kontrollpostid, linna adminpiiridel kehtestada #linn lukku#, kõva kogemus ju varasemast olemas, ei sa olla, et oleme nagu läbikäigu hoov, milleks niisama pillida, tuleb tegutseda, sest selge julgeoleku oht nõuab seda ja meie silmad/kõrvad koputajad tööle.

Jimal
1 aasta tagasi
Reply to  lihtne

Ära muretse. Varsti saad oma viieteistminutilinnad ja ei käi enam kusagil.

Bond, James Bond
1 aasta tagasi

Peaasi, et putini spioonid siia ei roniks foto kaameraga, ja kahtlaste põtradega ei saatnud..