Heino Tamm: kas Toompeal on lootust uutele tuultele?

Heino Tamm. Foto: erakogu

Heino Tamm. Foto: erakogu

Eesti on parlamentaarne vabariik ja tema esindusorgani riigikogu valib rahvas kui kõrgeim võim 5. märtsil. Selleni on aega jäänud napilt üle kuu.

Kuigi praegu on poliitmaastikul veel tavatult rahulik, siis peagi peaks saabuma valimiskampaanias kulminatsioon, kus erakondade juhtivad tegelased hakkavad nagu Vana Baskini teatri trupp vurama ühest meediamajast teise, et anda päevas mitu etendust.

Uue, XV riigikogu koosseisu 101 kohale kandideerimiseks laekus tähtajaliselt üheksa erakonna ja 11 üksikkandidaadi 969 sooviavaldust.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Toompeal
1 aasta tagasi

peaks uue valitsus enne töökohale asumist andma vande- ei varasta, ei vii midagi koju ega sõpradele, ei tee nõunikest ega autojuhtidest lapsehoidjaid, ei puudu põhjuseta. Palk oleneb kohaloldud (mitte kohalmagatud) tundidest. Kes ei oska mittemilleski kaasa rääkida, ei küsimusi esitada, ei ettepanekuid teha (No ei pea selliseid nõmedusi silmas nagu ekre seda pidevalt teeb)
Siis ehk saab ka lõppude lõpuks midagigi liikuma

Toompeal
1 aasta tagasi
Reply to  Toompeal

väheke puuduvat juurde-
Kes ei oska mittemilleski istungite ajal kaasa rääkida, ei küsimusi esitada, ei ettepanekuid teha (No ei pea selliseid nõmedusi silmas nagu ekre seda pidevalt teeb), sellele ei lisandu töötasule mittemingeid lisasid jne jne
Ka need tegelased seal peaksid teadma, mille eest tavainimene palka saab

Kübe
1 aasta tagasi

Eesti poliitika võib kokku võtta nii, et vahet pole kumma käe näpu peesse topid…maitse ikka sama.

vist siiski
1 aasta tagasi
Reply to  Kübe

mitte ainult eesti, küllap mujalgi, me lihtsalt ei näe/kuule seda (või ei taha kuulda)

Isiklikult
1 aasta tagasi

Pole midagi uut tulemas! Jälle on tekitatud kahe erakonna vastasseis ja mõni vehib ja hirmutab vene kaardiga. Jälgin poliitikat suure huviga ja ikka tekkib olukordi, kus mõni tuttav pooldab Reformi, teine jälle Ekret. Juhul kui julged mõnelt küsida, kas nad on mõnda erakonna programmi lugenud, siis lihtne ja otsene vastus on EI. Kahjuks on Eesti inimene mõjutatud meediast ja lugemis- ja analüüsimise oskus on kadunud. Vahet ei ole, millise erakonna saad ikka saame suuremalt jaolt samad näod sinna künkale. PS. Tutvuge nimekirjadega, mitmendad on meie Läänemaalt kanditeerivate inimsesed valimisnumber erakondade nimekirjades. Suurim tõenäosus, et vähemalt 1 saab sinna (Karilaid) Siinkohal… Loe rohkem »

valija
1 aasta tagasi
Reply to  Isiklikult

Nüüd leidsid küll kohaliku mehe 🙂

Valija
1 aasta tagasi
Reply to  Isiklikult

Aga võiks ju riigikogusse saada ikka üks kohalik inimene, mitte külvivolinik. Karilaid ei ela ju Haapsalus, ta pole ka siin koolis käinud, peregi elab Harjumaal.

Kaidu vanalinnast
1 aasta tagasi

See õhk on nendest roppustest ja lendavatest tatipritsmetest nii paks seal, et ükski tuuleke ei puhu sellest läbi. Ilmselt uus tuul saab tulla ainult läbi revolutsiooni Õnneks on meil tugevaid mehi kes küll vähe rasva ennast söönud riigipirukast aga pole hullu. M&M-s juhib nad võidule ja siis saavad kõik naised riigi rahaeest aluspesu omale selga.

Proov
1 aasta tagasi

Mida sa nüüd räägid? Ära palun tee jälle M&M kulul nalja. Praegu, kui julgeoleku teema on väga tõsine, ei saa M suguse mehepoja peale küll loota. Ehk saadaks ta alguses hoopiski metsa kaitseliidu õppusele “Okas”. 2015. aastal, enne valimisi, osales ta TV tõsielusaates koos naispoliitikutega külmal ajal metsas ellujäämiskursustel ja seal ta tegi oma vingumisega meessugule naiste ees küll väga suurt häbi.

Maks ja Moorits
1 aasta tagasi

Minule väga meeldivad M&M lihatooted.toodang on alati värske ning suure hoolega valmistatud.Nad teevad tõelist revolutsiooni-ise tehtud, hästi tehtud ja paljukest sellel inimesel ikka õnneks vaja on. Või mõeldi midagi muud selle M&M all. Olen Maali maalt.,,mõtlesin, et ütlen ka sõna sekka.

ärge olge naiivsed :)
1 aasta tagasi

kui need valimised midagi muudaks ja selle hullumaja äre lõpetaks oleks need ammu ära keelatud.

kommunist
1 aasta tagasi

Ikka on lootus, et uued tuuled E200 ja Parmpoolsete näol Toompeale jõuavad. Siis läheb kindlasti ka elu Eestis palju paremaks..

naine
1 aasta tagasi
Reply to  kommunist

no kui seadused ei muutu ja vastutust ei teki, siis pole vahet ju mis partei valitseb….Praegu näib et kõik läheb vanaviisi edasi ja valimised on üks tühisisu näitemaäng….

viimane aeg
1 aasta tagasi
Reply to  naine

ka rahval omaltpoolt ettepanekuid toompea ninadele teha…
Tõepoolest andku vanne teatud punktide osa (vargused, mokatubakas saalis 😀 joomingud jms) ja kui täitmist pole või eksitakse julmalt, selleks on ka karistus. Arvan, et raha hoitakse palju kokku ja see kokkuhoitud võiks minna toetuste fondi. Ilusad unistused, kas pole 😀
Muidu nii, et tehakse, mida tahetakse, siis astutakse tagasi või visatakse välja ja saavad oma suurt raha edasi… (
Mõna aja pärast jälle poliitikas tagasi… no eii, kui ei osanud “roolida” teha, pole sul “rooli” juurde asja!!
Hm, või pole see nii???

viimane aeg
1 aasta tagasi
Reply to  viimane aeg

sorry vead, sattusin hoogu 😀

ja enda
1 aasta tagasi

roll selles

Ahhoi
1 aasta tagasi
Reply to  ja enda

Mine valima!

K.s
1 aasta tagasi
Reply to  Ahhoi

Vahemalt ühel juhul on KaKa maitse…

Aus valija
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

Jääb ära!