LOETUIMAD LOOD 2022: Africa pubi avas uue nime all uksed

Elen Freivald

elen@le.ee

Puhvet Kapi ühe omanikest, Britta Soola (pildil) sõnul oli endine pubi interjöör pime ja väsinud, kuid värskenduskuuri tulemusena on koht helge, kerge ja kodune. Foto: Elen Freivald

Lääne Elu avaldab uuesti 2022. aastal enim loetud lood. Üheks nendest on 25. juulil ilmunud lugu „Africa pubi avas uue nime all uksed”.

Puhvet Kapi ühe omanikest, Britta Soola (pildil) sõnul oli endine pubi interjöör pime ja väsinud, kuid värskenduskuuri tulemusena on koht helge, kerge ja kodune. Foto: Elen Freivald

Pool aastat tagasi pani Haapsalus asuv Africa pubi uksed kinni, nüüd on uued omanikud koha taas ellu äratanud – muutunud on söögikoha nimi, interjöör ja menüü.

Uued omanikud valisid söögikoha nimeks Puhvet Kapp. Africa pubi nime all edasi tegutseda polnud nende arust mõistlik. „Meie jaoks oli nimi Africa tihedalt seotud keldrikorrusel tegutseva klubiga Africa,” ütles Puhvet Kapi turundusega tegelev Britta Sool. Klubiga pole Kapi omanikel aga mingit pistmist.

Pika arutelu ja sõnamängu järel saigi söögikoht nimeks Puhvet Kapp. „See nimi kajastab koha olemust, stiili ja toitu. Nimi oli tegelikult üks keerulisemaid asju, millega me rinda pistsime,” nentis Sool.

„Kõik sai alguse sellest, et käisin emaga siin talvel söömas, pakuti ainult friikartuleid. Ja me olime sel ajal siin ka ainukesed kliendid! Nägin, et sellel kohal võiks muutuste korral olla suur potentsiaal,” meenutas Sool.

Sool jagas ideed oma kauaaegsete sõpradega baaridest Hoov ja Ruum. Üheskoos otsustatigi teha kaubamaja haldavale Haapsalu Coopile ettepanek söögikoht neile rendile anda. „Kuna tarbijate ühistul olid nagunii suured plaanid, sealhulgas teise korruse remontimine, siis nad võtsid meie mõtte arutusele ja leidsid, et neile see sobib. Niimoodi see lumepall veerema läks,” kinnitas Sool.

Juba aasta alguses võis aimata, et pubiga on miskit toimumas – tuled kustunud, uksed lukus. Pubi endise omaniku Jarmo Nõupuuga ei õnnestunud Lääne Elul toona ühendust saada, kaasomanik Marleen Maidle ei soovinud pubi teemat kommenteerida. Samal ajal olid uued omanikud juba Coopiga käed löönud. Mõnda aega olid pubi aknad kinni kaetud, sest olid alanud lammutus- ja koristustööd. „Palkasime ka sisekujundaja, kes peab looma koduse interjööri,” ütles Sool.

Poole aastaga tehtud remondi järel on söögikoht oma uksed taas avanud. Puhvet Kapi menüü pani kokku toidutehnoloog ning valitud on söögid, mis on omanikele endale meelepärased ning mis võiks meeldida ka klientidele. Menüüs pakutakse muuhulgas karjusepirukat hakkliha, köögiviljade, kartulipudru ja juustuga. Seda mujalt Haapsalus ei saa. „Menüü on valitud selline, et roogasid saaks valmistada kohalikust toorainest, näiteks kasutame Dirhami kuumsuitsulõhet,” lausus Sool.

Uus söögikoht on Haapsalu ja Läänemaa sotsiaalmeediagrupis saanud nii kiita kui ka nahutada. On neid, kes kiidavad noorte omanike ettevõtlikkust, ja on ka neid, kes võrdlevad interjööri Tallinna vangla sööklaga või ei ole rahul kõrgete hindade ja teenindusega. Anonüümseks jääda soovinud läänlane ütles Lääne Elule, et ühe inimese kohta kulub liiga palju aega ning teenindajaid jälgides tundus talle, et nad olid segaduses. „Võib-olla oli neil ka mingi ärevus sees, igatahes enam ma sinna ei läheks,” ütles pettunud klient.

Sool selgitas, et uksed ongi seetõttu juba praegu avatud, et köök ja teenindajad saaksid käe soojaks. Tema sõnul ei jää ka sisustus päris selliseks nagu ta praegu on – lisanduvad kardinad ja raamaturiiulid jms. „Grupi kommentaarid teevad meele natuke mõruks küll, kuid kui kellelgi on paremaks muutmise ideid, siis kuulame hea meelega,” ütles Sool.

Endisele pubile kohaselt on omanikel plaanis pärast Augustibluusi korraldada tantsuõhtuid. „Muusikutele see koht kindlasti meeldib – ei ole liiga suur ning akustika on ruumis hea. Üks Augustibluusi lavadest on Puhvet Kapis. „See saab olema esimene proovikivi meie võimekuse testimiseks,” lisas Sool.

Unistused ja soovid on puhvetipidajail suured. Lisaks tantsimisvõimaluse pakkumisele soovitakse Puhvet Kapis tulevikus läbi viia ka degustatsioone, maitserännakuid eri riikidesse ja töötubasid.

Kui söögikoht on kõik paika saanud, plaanitakse teha üks korralik avapidu. „Julgen loota, et avamispidu tuleb enne augusti teist poolt,” lisas Sool.

Puhvet Kapp

Avas uksed 15. juulil

Omanikud: Britta Sool, Karel Saarkopli, Kaarel Koel, Hardi-Mikk Meitern ja Anette Lunev

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments