LOETUIMAD LOOD 2022: Haapsalu ei luba nostalgiapäevi korraldada

Lääne Elu avaldab uuesti 2022. aastal enim loetud lood. Üheks nendest on 27. mail ilmunud lugu „Haapsalu ei luba nostalgiapäevi korraldada”.

Tänavu nostalgiapäevi ei tule. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu linnavalitsus otsustas, et ei anna tänavu Ukrainas toimuva sõja tõttu luba nostalgiapäevade korraldamiseks.

„Sellist üritust Haapsalu ei toeta,“ ütles Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbus. „Kui nad mõtlevad samal nädalavahetusel välja mõne muu ürituse, näiteks rock’n’rolli festivali, siis toetame nii, nagu varem nostalgiapäevi toetanud oleme.“

Nostalgiapäevade korraldaja Roman Sultangirejev ei soovinud teemat pikemalt kommenteerida. Ta ütles vaid, et järgmisel nädalal on kavas linnavalitsuse esindajatega kokku saada, et arutada, mis moel üritust korraldada oleks võimalik. Ukraina sõja alguses ütles Sultangirejev, et tänavu on nostalgiapäevadel keelatud sõjaväe- ja millitsa vormid.

Nostalgiapäevad on septembri teisel nädalavahetusel Haapsalus toimunud 17 korda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
mida
1 aasta tagasi

siin lubada, linn ise üks igavene nostalgia, üks suur seloo