Vandaal süütas Lihula maantee trepikojas paberid põlema

Lääne Elu

info@le.ee

 

Fotod: päästeamet

26. detsembril kell 2.29 helistati häirekeskusesse, et Haapsalu linnas Lihula maanteel on trepikoda suitsu täis.

Päästjad tundsid kohapeal samuti kärsahaisu, kuid tulekahju ei tuvastatud. Otsimise käigus leidsid päästjad esimese ja teise korruse vahelt aknalaualt ja põrandalt põlema pandud ajalehed jm paberid, mille tõttu oli kahjustada saanud ka aken.

Prahihunnik oli selleks ajaks juba kustunud, nii et päästjad tuulutasid ruumi ning kontrollisid ka teised trepikojad üle, kuid mingit ohtu rohkem ei tuvastatud. Kohale kutsutud politsei rääkis samuti majaelanikega, sest tegemist oli süütamisega, mistõttu alustati ka menetlust.

26. detsembril kell 17.04 kutsuti päästjad Lääne-Nigula valda Palivere alevikku Allikmaa teele, kus majas töötas vinguandur, kuid suitsu ega leeki näha ei olnud. Päästjad tuvastasid hoones normist kõrgema vingugaasi näidu.

Kohale kutsutud kiirabi kontrollis majaelaniku üle, kes oli juba pool päeva selle vingu sees olnud. Päästjad tuvastasid, et ving sattus tõenäoliselt majja siibri liiga varajase sulgemise tõttu. Päästjad tuulutasid ruumid.

Päästjad panevad inimestele südamele, et kütteseadme siibrit ei tohi liiga vara sulgeda. Vara suletud siibri tõttu tuppa imbuv nähtamatu ja lõhnatu ülimürgine vingugaas on tappev ja seda saab avastada ainult vinguanduri abil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Elvi
1 aasta tagasi

Oluline oleks lisada et tuhka tuleb küttekolletest regulaarselt välja võtta et korralikult põlemata puit sinna peitu ei saaks jääda ja vingu tekitada.