Martin Karu: Londonis on jalga muusikamaailma ukse vahele saada keeruline

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Martin Karu. Foto: Eiko Lainjärv
Martin Karu. Foto: Eiko Lainjärv

Haapsalust pärit kontratenor Martin Karu on esimene eestlane, kes Londonis asuvasse mainekasse Guildhalli kooli magistriõppesse siirdus, vahendas Vikerraadio.

„Eestis tuleks rohkem rääkida, kui kasulik on muusika lapse arengule. Muusikainstrumendi õppimine arendab üüratult mõtlemisvõimet, aitab koolile kaasa: matemaatikale, füüsikale,” ütles Haapsalust pärit kontratenor Martin Karu, esimene eestlane, kes mainekasse Guildhalli kooli magistriõppesse siirdus.

Karu on uurinud muusika õppimise mõju laste kognitiivsele arengule ning lubas võidelda, et Eestis ei kaoks muusikatunnid õppekavadest.

Karu avaldas intervjuus „Vikerhommikule” ka uue tee, kuidas Eesti end promoda saaks: „Võiks tutvustada Eestit kui kontratenorluse riiki, et siit tulevad lauljad ka teistest häälegruppidest kui bassid, sopranid ja metsosopranid.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments