Uuest aastast võib töötasu alammäärasks saada 725 eurot kuus

BNS

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Valitsus arutab neljapäeval töötasu alammäära kehtestamist, mille eelnõu kohaselt on järgmise aasta algusest tunnitasu alammääraks praeguse 3,86 euro asemel 4,30 eurot ja kuutasu alammääraks täistööajaga töötamise korral praeguse 654 euro asemel 725 eurot.

Töötasu alammäär on kokku lepitud Eesti ametiühingute keskliidu ja Eesti tööandjate keskliidu vahel laiendatud kollektiivlepinguga tänavu 29. septembril, teatas valitsuse pressiesindaja kolmapäeval. Välja kujunenud tava kohaselt kehtestab valitsus üleriigilise töötasu alammäära, milles lepivad kokku sotsiaalpartnerid.

Maksu- ja tolliameti andmetel teenis 2022. aastal kaheksa kuu keskmisena töötasu alammäära 15 900 täisajaga tööle märgitud töötajat, mis moodustab 3,3 protsenti kõigist töötasu saanud täisajaga tööle märgitud töötajatest. 3,5 protsenti töötajatest ehk 17 250 inimest, teenis ühes kuus keskmiselt vahemikus 655 kuni 724 eurot.

Töötasu alammäära tõus tähendab alammääraga seotud töötasude ja palga tõusu era- ning avalikus sektoris. Samuti suurenevad töötasu alammääraga seotud hüvitiste summad, näiteks vanemahüvitis ja täiendava puhkuse tasud. Alammäära tõus parandab vähekindlustatud inimeste toimetulekut.

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vabadus võitleja
1 kuu tagasi

Kui me valime päris inimesed valitsusse, võib ka energia hind jälle alla tulla!
Ekrel on plaan ja teadmised!

Endel, 85
1 kuu tagasi

Just! Liberaale tuleb vältida, nad tegutsevad riigi vastu!

Seikspiir
1 kuu tagasi

Ümbrikupalga maksjail peenike pihus