Haapsalu raamatukogutöötajad toetasid tartlaste streiki

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu lasteraamatukogu juht Jaanus Kõuts toetab streikivaid Tartu kolleege. Foto Andra Kirna

Punavalged sildid kirjaga „Toetame Tartu kultuuritöötajate hoiatusstreiki” võtsid eile lugejaid vastu Haapsalu raamatukogus, Haapsalu lasteraamatukogus ja Ridala raamatukogus.

Tartu linnaraamatukogu ja Tartu linnamuuseum sulgesid eile tunniks ajaks uksed ja kogunesid Raekoja platsile meelt avaldama kultuuritöötajate palgalõhe vastu. Kui riigi rahastatavate kultuuriasutuste töötajate palk on 1400 eurot ja tulevast aastast 1600 eurot, siis kohalikele omavalitsustele kuuluvate kultuuriasutuste töötajate palk sõltub valla või linna suvast – miski ega keegi ei kohusta maksma riigiga sama töötasu, kuigi töö on üks ja sama. Haapsalu raamatukoguhoidjaid lahutab riigi makstavast kuupalgast 500 eurot.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mnjah....
1 aasta tagasi

kallid kultuurnikud- ükski töökoht ei ole kohustuslik. Kui ei ole palgaga rahul, siis on alati võimalus ennast harida, arendada ja leida sobivama palgaga töö. Mitte keegi ei sunni kedagi madala palgaga töötama. Esimese asjana tuleb peeglisse vaadata. Alati. Kui töökohad jäävad palga pärast täitmata, ja töökoht on vajalik, siis tõuseb lõpuks ka ametikoha tasu. Kuni leidub keegi, kes on nõus madala palgaga, siis ongi tegemist madalapalgalise tööga. Paraku. Ja paraku on teada ka see, et inimesed, kes sellistel kohtadel töötavad, leiavad alati hulga vabandusi, miks keegi teine on nende raskes elus süüdi. Ja seetõttu need inimesed ka selliste kohtade peal… Loe rohkem »

Tige kala
1 aasta tagasi
Reply to  mnjah....

Kulturniku palk peab olema selgelt keskmiselt madalam erasektori töötaja palgast . Meil arendatakse siin padusotsialismi