Täna õhtul süttib Haapsalus advendiküünal

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Piiskop Tiit Salumäe (paremal) jagas lossiplatsil advendituld. Foto: Malle-Liisa Raigla
Advendituld jagab lossiplatsil piiskop Tiit Salumäe (paremal). Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalus juhatatakse advendiaeg sisse varem kui paljudes teistes paikades – advendiküünal süüdatakse Haapsalu lossiplatsil täna õhtul.

Advendiküünla süütamise juhatab laupäeval kl 16 sisse tütarlastekoori Canzone kontsert Haapsalu toomkirikus. Küünal ise süüdatakse kl 18 lossiplatsil. Siis süttivad linna jõulukuusel ka tuled ja lossiplatsi kaunistab ka valgusmäng.

Haapsalu jõulupuu all on juba üles seatud väike jõulumaa koos jõuluvana majaga. Täna õhtul kogunevad advendiküünla süütamisele ka ümbruskonna jõuluvanad ning linnapea Urmas Sukles annab neile üle maja võtme.

Lossiplatsil asuvas Ümaroni majas hakkavad jõuluvanad nädalavahetustel lapsi vastu võtma. Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbuse sõnul kohtuvad jõuluvanad tänavu oma lossiplatsi majas lastega pikemalt kui mullu. „Eelmine aasta näitas, et alguses ei saanud nagu vedama ja pärast ei saanud pidama, kuigi pidid kell 17 lõpetama,” ütles Parbus. Sel aastal ootavad jõuluvanad lapsi tund aega kauem, vähemalt kella 18ni.

Jõuluvana maja kõrvale tuleb taas ka postkast, kuhu saab jõuluvana jaoks kirju panna.

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kas
2 kuud tagasi

on ikka seaduslik ühe ususekti poolt linna avalikus ruumis korraldatavad riitused, mida saadavad valgus- ja mürasaaste ning mis häirib linna tavakodanike argielu, selleks on neil nn. registreeritud pühakojad, millega nad peaksid oma tegevuses piirduma.

Vbn
2 kuud tagasi

Kui ise kohal ei käinud,võinuks enne kommenteerimist vähemalt pildiallkirja lugeda- Tiit Salumäe pole linnapea, vaid piiskop

Kuli
2 kuud tagasi

Oi kui armas. Inimestel on tikud otsas, et linnapealt tuld võetakse.