Hannes Rumm: miks Eesti õigustab altkäemaksu andjaid?

Hannes Rumm

Praeguste jalgpalli maailmameistrivõistluste ajal ahastatakse: miks ometi toimub see ülemaailmne spordi suursündmus seekord sügisel? Miks toimub see riigis, mis on rikas, aga ei austa inimõigusi?

Vastus on lihtne: rahvusvahelised organisatsioonid jagunevad väärtuspõhisteks klubideks, mille uksest sisse saamine nõuab tõsist pingutamist. Ja vaba sissepääsuga laatadeks, kuhu iga soovija võib igal ajal sisse astuda.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hea...
1 aasta tagasi

…hr. Rumm. Lääne inimõiguste narratiivi pidev üldistamine kõigile, kui mingile absoluudile endale ei tundu juba lapsik? See ei ole inimõigus, kui seda peab peale suruma ja selle kordamisega pidevalt ajusid pesema.
Tegemist on karske ühiskonnaga, alkoholi ja narkovaba. Keskmine palk on 4500$, olete te ikka kindlad, et olete õiged inimesed neile moraali lugema? Kas maailmas on ainult üks ja ainuõige kultuur, mis on tõestanud oma ülimuslikkuse teiste üle?

Ja mis mõte sellel artiklil üldse on? Et me peaksime siin Eestis õnnelikud olema? Katari õnnelikkuse indeks on meie omast kõrgem muide, kui seda indeksit millekski pidada.

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Kui artiklis oli jutt altkäemaksust siis kiiresti muutus see teemasse mittepuuvaks kraaklemiseks !
Keegi “Nimi (kohustuslik) küsib millisest sõjast,see küsimus sobiks hästi kui jutt käiks ameeriklastest !

Rahvas valis ekre
1 aasta tagasi

Kuidas lepitakse käesoleva nn. valitsusega, mida keegi pole valinud ja mitte keegi ei toeta!

Endel, 85
1 aasta tagasi

Mina tahaks neist kohe lahti saada, nad isegi teavad seda, aga ülbus lubab kõiges rahvale sülitada 🙁

AVS
1 aasta tagasi

Kui sa pole juhtumisi tähele pannud, siis praeguse valitsuse moodustas eelmised valimised võitnud erakond. Nii et keegi neid ikka valis küll.

Agu
1 aasta tagasi
Reply to  AVS

Jah see oli kahjuks suur viga, nagu näete tänasel päeval, või ikka kiidate takka veel? Kõik on hästi, nii krdima hästi läheb kõigil. Sotsid ja refid koos, see on tase küll. Kiitke palju tahate, mina olen hoopis teist meelt, eriti nende sotside osas.

AVS
1 aasta tagasi
Reply to  Agu

Ma ei kiida ega laida midagi, vaid täpsustasin ühte rumalat lauset.

Vanavara koguja
1 aasta tagasi
Reply to  AVS

Kas sa oled ka robot!
Kes viimased valimised “otsustas”
Aeg vanarauaks minna!!

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi

Eestis ei valita valitsust, napakas!

Ohooo
1 aasta tagasi

Kuidas nii tarkpea? Ise hakkavad valitsema või? Keegi ikka teeb valiku ju

AVS
1 aasta tagasi
Reply to  Ohooo

Loomulikult ei vali me valitsust. Mieie sinuga valime parlamenti, Riigikokku pääsenud erakonnad moodustavad valitsuskoalitsiooni. Meie saa ju valida, kes kellega valitsust moodustama hakkab.

Ohooo
1 aasta tagasi
Reply to  AVS

Tõesti jah, seda ma ei teadnudki!? :)) Kui tõsiselt, siis mõtlesin seda, et kui näiteks reformarid ei saaks mitte kui ühtegi häält, siis on võimatu neil ka valitsus moodustada, nii et ikkagi valime tegelikult ka valitsust, mitte küll otseselt, aga mõjutada kodanik suudab küll, kuigi reaalis on see demokraatia üks lõputu õudus ja mitte kugugile ei vii, ainult vaidlused vaidlused vaidlused, lõputud vaidlused.

AVS
1 aasta tagasi
Reply to  Ohooo

Mis sa siis vaidled – tunnistad ju isegi, et otseselt valitsust valida ei saa 🙂 Ole parem õnnelik, et meil on demokraatia ning sa saad vaielda. Nii mõneski meie lähiriigis ei saa.

Fakt
1 aasta tagasi

Eestis on pannud 2 viimast valitsust paika süvariik, fakt.

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Eksid Hannes see on lobi mille juurde käib ka rahaline boonus ja selle tegijad on lobistid ! Türklased maksid parvlaevade tehingu eest eest,kellegile maksti Auvere elektrjaama ehitusõiguse eest jne.need summad ei olnud väikesed ja kuhu nendest enamus laekus on … ?
Kuidas Sa nimetad siis inglismaa poolt eraldatud rahalisi vahendeid Balti maade ajakirjandusele kriitiliste artiklite kirjutamiseks venemaast kaua ennem sõja algust ?

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

Millist sõda sa mõtled? Venemaa/NSVL on kogu aeg sõdinud, alustades Kiievi Venest………jaapanlased, türklased, väikerahvad, ukrainlased, poolakad, sakslased, neegritele püüdis kommunismi maha müüa, vietnam, korea, oma enda rahvast tapab pidevalt…..millist sõda silmas pead?

Pssss...
1 aasta tagasi

Kes nüüd harima end peab?

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  Pssss...

Mind huvitabki, millist venelaste algatatud sõda onu Toomas silmas peab! Kui Ukraina sõda, siis see algas juba enne 2014. aastat, praktiliselt kohe peale Gruusia (2008) sõda! Meil õnnestus NATOga liituda!