Esmaspäeval tuleb Haapsalus „Ole valmis” infopäev

Lääne Elu

info@le.ee

Päästeamet ja naiskodukaitse korraldavad esmaspäeval, 21. novembril Haapsalu kultuurikeskuses „Ole valmis” infotunni, kus korterelamute ja eramajade elanikud saavad teada, kuidas hädaolukorras oma kodus võimalikult hästi hakkama saada.

Koos elanikega arutletakse teemadel: kuidas mõjutab elektrikatkestus pere toimetulekut; kuidas saab joogivett, kui kraanist vett ei tule, või sooja, kui tsentraalne soojusvarustus katkeb; missuguseid varusid tuleks koduses majapidamises hoida ning kuna ja kuidas on vaja evakuatsiooniks valmistuda; kes on kriisis rohkem hädas – kas kortermaja või eramaja elanik?

Tasuta infopäeva korraldavad päästeameti, naiskodukaitse ning politsei- ja piirivalveameti spetsialistid. Iga infotunni järel loositakse osalejate vahel välja ühe inimese kriisiaja nädalane toiduvaru (väärtuses 160€). Kriisiks valmistumise info jagamiseks lähedastele saab kaasa õpetlikku infomaterjali.

Läänemaal toimub „Ole valmis!“ infotund 21. novembril kell 17.30 Haapsalu kultuurikeskuse Randlase saalis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ei taha libereid
1 aasta tagasi

Loodame, et valitsuses on kõik ajugeeniused ära külmunud 😂

Pekk
1 aasta tagasi

Jubedalt tahaks keppi saada

Leo
1 aasta tagasi
Reply to  Pekk

Kui käed nõrgad, tee trenni! Ja suits jäta maha!

En.
1 aasta tagasi

Taolise hädaolukorra vastu aitab valmistuda vaid õige elustiil. Ja selleks pole mitte kolhoosikord, kus traktor tõmbab kogu külale õhtul teki peale, so. ühisveevärk, ühiskanalisatsioon, Narva elekter ja isegi ühine ventilatsioon, vaid maksimaalne autonoomia – oma (salv)kaev, kompostkäimla, ahiküte, mõned päiksepaneelid ja pliiakud. Ma ei kirjelda siin maaelu, see kõik on võimalik ka aedlinnas, mida Haapsalu suured osas endast kujutab. Euroliidu halleluujat sundida eramuomanikke vabatahtlikult loobuma ahiküttest ning oma kaevu täis ajama tuleb võtta terve talupojamõistusega. Kortermajade-Haapsalu puhul tähendab terve mõistus seds, et tsentraalset veevärki kohustatakse taastama tänavakaevusid (täpsemalt valmisolek need uuesti paigaldada), et iga kortermaja teab, kuhu ja mitme elaniku… Loe rohkem »

oluline
1 aasta tagasi
Reply to  En.

on et ohmud ja brusseliberid võimu juurest minema pekstakse ja taastakakse eestlaste õigused oma elu ja riigi üle ise otsustada

oleme
1 aasta tagasi

ju sellise nn. hädaolukorraga alates 1940 a. virelenud, seni pole veel aknaid pimendada kästud ja raadioid ära korjatud

Vbn
1 aasta tagasi

Kortermajas elektrikatkestuse korral kaob soojus-talvisel ajal väikeste lastega või muidu kehvema tervisega inimestel pole võimalik ellu jääda. Katlamajast tuleb küll soe välja,aga kortermaja all on elektriga tõõtav soojussõlm. See tähendab,et kõigil kortermaja elanikel peaks olema suvila,maamaja või mõni ahjuküttega lähedane,kes neid valmis häda korral majutama. Muud lollakad soovitused stiilis-“toppige kinni aknapraod ja olge ühes ruumis” meie talvede korral ei toimi. Eriti kiiresti kukub temperatuur soojustamata majade otsakorterites-kogetud eelmise aasta novembris,kui soojatorude vahetuse tõttu polnud majades kütet-ilma elektriradiaatorita oleksime surnuks külmunud!

Leo
1 aasta tagasi
Reply to  Vbn

Lihtsalt küsin, et kust katlamaja voolu saab?

pole
1 aasta tagasi
Reply to  Leo

probleem, katlamaja on vahelduvvoolu peal, kord on, kord ei ole voolu, oleks alalisvool, vot siis oleks probleem, kust voolu saada

Jaan
1 aasta tagasi

Jah lugesin ka nende üllitist.Seal palju punkte vasturääkivat.
Kõige toredam oli see, et kui vett ei ole siis torude külmumise vastu aitab kraan pisut avada, et vesi vaikselt niriseb.

Vbn
1 aasta tagasi
Reply to  Jaan

Ajuvaba. Kui õues -20-30 siis külmuvad kortermajade elanikud surnuks lihtsalt….
Samuti on ajuvaba varuda kuivaineid…. Kui ainuke küttevahend on elektripliit,siis pakist makarone ju keegi ei sõõ…. 😀

torude
1 aasta tagasi
Reply to  Vbn

külmumise vastu aitab , kui neid näiteks nahkrihmaga kogu aeg peksta, ega vanasõna ilmaasjata ütle, et kütan sul tagumiku kuumaks