„Kas varjupaik kuuleb? Kas teil pisemat toakoera on?“

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Läänemaa loomade varjupaiga juhataja Helina Alp tunneb Kikut läbi ja lõhki ja ütleb, et Kikus pole grammigi agressiivsust. Foto: Malle-Liisa Raigla

Läänemaa loomade varjupaiga juhataja Helina Alp tunneb Kikut läbi ja lõhki ja ütleb, et Kikus pole grammigi agressiivsust. Foto: Malle-Liisa Raigla

Koertekoloonias üles kasvanud suurt kasvu süsimust Kiku ootab juba kolmandat aastat Haapsalu külje all asuvas Läänemaa loomade varjupaigas kodu.

Väike-Lähtru koertekoloonias üles kasvanud Kiku jõudis 2020. aasta 11. juulil varjupaika Kirimäelt, kus ta omapäi hulkus. Teisipäevaks oli ta elanud varjupaigas kaks aastat, kolm kuud ja 21 päeva. Kella kahe ajal pööras varjupaiga väravast sisse kaubik, kust kandepuurides saabusid Herjava kassikoloonia asukad, üks teise järel. Keskmiselt veedavad kassid varjupaigas kolm kuud. Kikul läheb kolmas aasta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kahjuks
1 aasta tagasi

Inimesed kes soovivad rahu, elavad maal ja naabrist võimalikult kaugel.
Inimesed, kes virisevad elavad linnas naabriga kõrvuti ja virisevad haukuva koera üle.
Kui koer teaks millised inimesed?

Seikspiir
1 aasta tagasi

Pisike nn taskukoer on sama palju sõber kui suur elukas, kuid sööb ja situb vähem, haugub vaiksemalt jne. Milleks küll neid suuri peletisi linnas peetakse?

kassiomanik
1 aasta tagasi
Reply to  Seikspiir

ükski koer ei ole peletis.Peletised on inimesed,kes ei oska loomaga hästi käituda ja ei tea oma kohustusi

Tasku filosoof
1 aasta tagasi

Inimesed, kes te endale looma võtate, miks te ei arvesta teiste inimeste ja naabritega? Kas teie elukas peab kogu aeg õues lõugama ja teiste inimeste rahu rikkuma? Kui te teistega ei oska arvestada, siis ärge hakake koerapidajateks.

Hea meelega
1 aasta tagasi

võtaks endale, kui elaks oma majas.

Tiina.
1 aasta tagasi
Reply to  Hea meelega

Mul on oma maja, kuid koera ikkagi võtta ei saa, ega ei taha. Naabrid kiviviske kaugusel ja ei taha et koer neid segaks ja häiriks. Piisab sellest, kui naabritel on koer. Ja keset linna ongi niigi suur trall-kisa-kära ja siis veel oer ka. ooo taevas appi.

En.
1 aasta tagasi
Reply to  Hea meelega

Oma majas elamise ja koerapidamisega on selline värk, et koer tüdineb hoovist sisuliselt minutitega, kohe kui hädad tehtud ning lõhnad nuhitud. Absoluutselt pole nii, et lükkad looma hommikul õue ning õhtul tuppa, jätkates ise tavalist argielu. Pole ka suurt vahet, kas kasvatad koera kortermajas või eramukvartalis. Igavushaukumine jääb igavushaukumiseks, ei summuta seda plank ega sein (eriti puumaja puhul). Hoovis igavlev teotahteline koer on isegi hullem – ta kuuleb/näeb iga krõpsatust & väljaspool aeda liikujat paremini kui korterikoer, reageerides vastavalt (toakoergi võib üksioleku aja sisustada haukumisega, kasvõi enda hääle kuulamiseks). Minu poolest võiks koerad üldse vabaks lasta, pannes ründamisaltid isendid lihtsalt… Loe rohkem »