Meistriliigasse pääsenud Haapsalu korvpallimeeskond tuleb taas platsile

Laupäeval näeb Wiedemanni spordihoones veteranide mängu – omal ajal meistriliigasse jõudnud Haapsalu korvpallimeeskond läheb vastamise toonase Asto meeskonnaga.

„30 aastat – suur juubel,” põhjendas mängu korraldamist Haapsalu linnapea ja toonase korvpallimeeskonna liige Urmas Sukles. „Haapsalus pole kõrgliigasse hiljem keegi saanud,” ütles ta. Haapsalu meeskond püsis kõrgliigas kolm hooaega.

Haapsalu korvpallimeeskond oli esimest korda kõrgliigas 1991/1992 hooajal. Samal hooajal tuli meistriks Asto, kelle treener oli praegune Haapsalu korvpallitreener Jaanus Levkoi.

Haapsalul ei õnnestunud kõrgliigamängudes Astot kunagi võita, sest nad olid Haapsalu meeskonnast kõvasti üle. Näiteks 1991. aasta oktoobris kaotas Haapsalu Astole 110:67. Sukles ei osanud ennustada, kas aastad on teinud oma töö ja meeskondade tasemevahe on muutunud. „Eks näha ole, oleme vanemad, kogenenumad, kes on haige, kes terve,” ütles Sukles.

Sukles nimetas laupäevast mängu rohkem vanade sõprade kokkusaamiseks, mitte tõsiseks korvpallilahinguks. Ta lubas, et kunagine Haapsalu korvpallimeeskond on kohal. „Mina olen režiimi pidanud ja võitlusvalmis,” lubas Sukles.

Kunagised meistriliiga mängijad tulevad Wiedemanni spordihoones platsile laupäeval umbes kell 19.

Enne seda saab aga kaasa elada Haapsalu praeguse korvpallimeeskonna Saku II liiga mängule KK HITO / BC Karjamaa vastu. Haapsalu korvpallimeeskond on praegu Saku II liigas neljast mängust kahe võidu ja kahe kaotusega viiendal kohal, KK HITO / BC Karjamaa viiest mängust nelja võidu ja ühe kaotusega teisel positsioonil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments