Haapsalu plaanib lasteaedade ühendamist

Praegu on Tarekesel ja veel kahel Haapsalu lasteaial oma direktor, kuid linnavalitsuse plaanide järgi võib see varsti muutuda. Foto: Malle-Liisa Raigla

Praegu on Tarekesel ja veel kahel Haapsalu lasteaial oma direktor, kuid linnavalitsuse plaanide järgi võib see varsti muutuda. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu linnavalitsus tahab kolme aasta jooksul viia ühtse juhtimise alla kolm lasteaeda – Vikerkaare, Pääsupesa ja Tarekese.

Ühendamise plaan ei puuduta juba Vanalinna lasteaedadeks ühinenud Tõrukest ja Päikesejänkut ega Uuemõisa ja Ridala lasteaeda, mis on koolidega ühe juhtimise all.

Haapsalu aselinnapea Kaja Rootare sõnul mingit kindlat tähtaega lasteaedade ühendamisel praegu ei ole, kuid tunnistas, et selline plaan linnavalitsusel on. „Selle valimistsükli ajal,” ütles Rootare. See tähendab, et lasteaiad on plaanis ühendada järgmise kolme aasta jooksul.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ei taha libereid
1 aasta tagasi

linnavalitsust peab koondama!
Nii palju kallist mõttetut “tööd” ei tehta kuskil!!
Lasteaiad saavad ise suurepäraselt hakkama, ilma saja ülemuseta!

Kodanik
1 aasta tagasi

Nii mõnegi juhataja võiks ka maha võtta, kes eesti keelt ei räägi. Loodan, et inimene on pensionile ära läinud. Kui ikka telefoni teel asju riigi keeles aetud ei saa on asi halb.

Nõustun
1 aasta tagasi

Hea mõte, uue konkursiga saab ehk mõni tegusam ja noorem ametisse. Nimetatud majade direktorid on 55+ aastased, toredad inimesed, aga lasteaedu juhtima peaksid nooremad.

Koine.
1 aasta tagasi
Reply to  Nõustun

Kahjuks Haapsalus pole neid noori juhatajaid võtta kusagilt.
Lihula lasteaia direktoriks valiti uus noor direktor kes kahjuks pidas vastu pool aastat. Vot need noored.

Läbipõlemine
1 aasta tagasi

Üks inimene 3 tooli peale istuma?

nii
1 aasta tagasi

kohtasid võiks ka kõvasti vähendada, ja kallimaks. lapsed ja lasteaiad on luksus. maksta ei jõua või ise kodus olla ei saa, ära tee.

Kelli.
1 aasta tagasi
Reply to  nii

Lastele kohti pandi juurde veel ikka. Et rühmas võib olla 22 last nüüd, viimati oli 20. Ukrainlasi ju tuleb.

Karl.
1 aasta tagasi

Üks juhtkond ei suuda küll juhtida kolme maja. Kahte maja juhtida on viimane piir ühel juhtkonnal.

keskpõrandale
1 aasta tagasi

kokku, üldiselt see liitmine hea idee , näiteks milleks neid sadu korteri ühistuid ja asjapulki, piisab ühest majavalitsusest nagu varajasem kogemus on näidanud, samuti see haldusreform, milleks neid sadu valdasid ja üldse maakondi, piisaks ühest oblastist.

juhtida saabki mitut lasteaeda
1 aasta tagasi
Reply to  keskpõrandale

Tõena tundus jutt, viimase sõnaga nullisid kogu mõtte.

valija
1 aasta tagasi
Reply to  keskpõrandale

Millal sa sündinud oled? Tee endale esmalt selgeks, mis on korteriühistud ja mis oli majavalitsus. Nende majavalitsuste eksisteerimise ajal tekkis hiljem ka uus korteriühenduste vorm – elamukooperatiivid, mille moodustasid kooperatiivkorterite omanikud. Sellisel ühendusel polnud riikliku elamufondi ekspluatatsiooni organi majavalitsusega mingit pistmist.
Kas sa arvad, et eralasteaiad sooviksid ka linna juhtimise alla minna?