Haapsalu lapsed käivad kosmosekoolis

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Tereese (vasakult), Simona ja Luisa Stamberg õpivad kosmosekoolis teist aastat. Teleskoop huvitab ka nende isa Tõnis Stambergi. Foto: Urmas Lauri

Tereese (vasakult), Simona ja Luisa Stamberg õpivad kosmosekoolis teist aastat. Teleskoop huvitab ka nende isa Tõnis Stambergi. Foto: Urmas Lauri

Poolsada Haapsalu last käib juba teist aastat kord nädalas õhtupimeduses mere ääres hirmkalli teleskoobiga tähistaevast vaatlemas.

Haapsalu külje all Uuemõisas innovatsioonikeskuses Innokas tegutseva kosmosekooli 11aastane õpilane Simona Stamberg vuristas esmaspäeval päikesesüsteemi planeetide nimed edas- ja tagaspidi nii kiiresti ette, et see kõlas mingi tundmatu keelena. Planeetide üleslugemise rekord kuulub aga hoopis üheksa-aastasele Luisa Stambergile, Simona õele. „Luisa aeg on 1,3 sekundit,” ütles Innoka juhataja Angela Leppik. Tegelikult on muidugi kõik rekorditüdrukud – Simona, Luisa ja Tereese Stamberg. Õed käivad teist aastat Innoka kosmosekoolis ja unistavad, nagu kosmosekooli õpilastele kohane, tööst NASA kosmoseagentuuris või füüsikaõpetaja ametist, sest astronoomia – see on puhas füüsika ja väga põnev.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments