Galerii: Tõllu rusikas tõi Saaremaale Briti tankid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 33

Fotod: Urmas Lauri

Täna sai Lihulas tutvuda NATO tehnikaga. Sel nädalal toimuvaks Kaitseliidu Saaremaa maleva tankitõrjeõppuseks Tõllu rusikas jõudsid esmakordselt saarele neli NATO liitlaste tanki Challenger 2, mis tegid enne Virtsu sadamasse jõudmist peatuse Lihulas.
 
Lisaks Kaitseliidu tankitõrjujatele osalevad õppusel ka Prantsusmaa, Suurbritannia ning Kanada kaitseväelased Tapal asuvast NATO eelpaigutatud lahingugrupist. Tapalt saabub nädalavahetuseks Saaremaale üle 20 lahingu- ja toetusmasina. Üksuste Saarele jõudmist toetas mandril Lääne maleva Lihula üksikkompanii.
 
“Liitlasvägede näituse jõudmine Lihulasse on hea näide sellest, kuidas liikmeskonna poolest väike Kaitseliidu üksus saab teha suuri asju tehes tihedat koostööd oma naabritega. Meil on hea meel, et oleme lisaks Saaremaa maleva ülemerenaabritele ka liitlasvägede usalduse võitnud, misläbi saame pakkuda kohalikule kogukonnale ainulaadset elamust sisuliselt nende kodus,” ütles Kaitseliidu Lääne maleva Lihula üksikkompanii pealik nooremseersant Reimo Reimer.
 
Täna keskpäeva paiku läbisid liitlased Lihula keskust, kus sealse kompanii eestvedamisel oli kohalikele korraldatud väike väljanäitus, et võimsate masinatega lähemalt tutvust teha. Soomuskolonn peatus Tallinna maanteel Vabadussõja mälestussamba juures eksponeeriti tanke, buldooserit, soomustransportööre ja soomustatud veokeid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments