Vormsi jääb kehvasti vormistatud hanke pärast osast toetusest ilma

Andra Kirna

andra@le.ee

Vormsi lasteaia ja koolituskeskuse maja soojustamise eest tuleb Vormsi vallal osa toetust tagasi maksta. Foto Meeme Veisson

Riigi tugiteenuste keskus vähendas Vormsi lasteaia ja koolituskeskuse soojustamiseks eraldatud toetust hanke vormistamisel tehtud vigade pärast ligi 20 000 euro võrra.

Vormsi vallavanema Maris Jõgeva sõnul leidis riigi tugiteenuste keskus (RTK) järelevalve käigus vigu Vormsi lasteaia ja koolituskeskuse soojustustööde hanke vormistamisel. Et suur osa tööde tegemiseks kulunud rahast tuli programmi „Lasteaiad energiatõhusaks“ toetusest ja vald ei järginud hanke läbiviimisel riigihangete seaduses sätestatud nõudeid, vähendati toetust 19 724 euro võrra. Tehtud tööde kvaliteedile ega muidu ehitusele RTK-l etteheiteid ei olnud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Imeline Eesti
1 aasta tagasi

Eesti järelevalve institutsioonid oskavad ainult karistada, aga mitte toetada ja juhendada. Võrreldes EL samasuguste institutsioonide tegevusega välisprojektides on kohalikud ametniku nagu raisakotkad ehk parim toit on teine eestlane. Äkki suudaks riik tõsta administratiivset võimekust?

Pnojah
1 aasta tagasi
Reply to  Imeline Eesti

Vaevalt. Iga ametnik pealinnas arvab tavaliselt , et on kunn., kuigi ei ole.

see
1 aasta tagasi

näitab, et ametnikke on seal vähe ja et suvesuvitajad, kes seal võimu on kaaperdanud tegelevad ainult isiklikes huvides

Kas
1 aasta tagasi
Reply to  see

sa artiklit ka lugesid või tead ilma lugematagi?

Hehh
1 aasta tagasi

Keegi saab kinga

krõmpsluu
1 aasta tagasi
Reply to  Hehh

Sellele närusele valitsusele mis isegi lapsi kotib tuleks tõesti kinga anda.