Kolm nõuannet, kuidas mootorratta ostmisel raha säästa

Lääne Elu

info@le.ee

Foto Pixabay
Igaüks loodab soetada omale unistuste mootorratast, kuid kõrged hinnad ja piiratud valik turul seavad tavaliselt omad piirangud. Kuidas siis mootorrataste turult oma raha eest võimalikult palju väärtust kätte saada? Meil on mõned nipid ja nõuanded, mis võivad teile abiks olla.
1. Osta enne või pärast hooaega
Autot saab edukalt kasutada aastaringselt liigselt muretsemata, kuidas see muutuvate ilmastikutingimustega hakkama saab. Mootorrataste puhul sama mõttekäik ei kehti, sest talvisel ajal need eriti palju kasutamist ei leia. Ostjatel on võimalus seda olukorda enda kasuks pöörata – väljaspool meeldivat sõiduhooaega on rattad reeglina odavamad.
„Parima kasutatud mootorrataste valiku leiab tavaliselt kevadel. Hooaja algus toob aga kaasa ka hinnatõusu ja võimalikult odavat hinda taga ajavad sõitjad peaksid rattaid otsima pigem hilissügisel ja talve alguses,” räägib Matas Buzelis, carVerticali kommunikatsioonijuht.
Buzelis osutab, et kasutatud mootorrataste keskmised hinnad on madalaimad oktoobrist veebruarini. Teisalt, mootorrataste hinnad hakkavad märtsi alguses kiiresti kasvama ja saavutavad oma lae maikuuks.
2. Uue asemel osta kasutatud ratas
Viimase paari aasta jooksul on mootorrataste tootjad seisnud vastamisi täpselt samade probleemidega nagu autotootjadki. Tarneahelate katkemised ja puudus vajalikest komponentidest on hinnad lakke viinud ning ooteaegu pikendanud. Sellele lisaks on kasutatud ratta ostmisel ka teine põhjus, miks see raha säästab – sel viisil väldite järsku amortisatsiooni.
Ajaloo aruande platvormil on kontrollitud mootorratta keskmine vanus 10,7 aastat. See tähendab, et esimest korda mootorratta ostjad on harjunud uue sõiduki asemel kasutatud ratast soetama.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi

Osta lukašenka käest, uus mudel 175 oirot.

osta
1 aasta tagasi

rataste ja mootori valmidusega tsikkel, kui rikkamaks saad, ostad need juurde, niikaua kasuta kui dekoori elementi