Aimar Ventsel: Kasahstani vastuoluline suhtumine Vene põgenikesse

Aimar Ventsel

Kes vähegi jälgib Venemaal toimuvat, teab, et riigis on paanika. Väga suur hulk mehi vanuses 18 kuni 55 üritab Venemaalt välja saada.

Kui palju neid täpselt on, ei tea keegi, aga pakutakse sadu tuhandeid, isegi miljonit. Põgenetakse väljakuulutatud „osalise mobilisatsiooni“ eest, potentsiaalsete mobiliseeritute tulvad valguvad igas võimalikus kohas üle Venemaa piiri. On väidetud, et sellist paanikat pole Venemaal lähiajal olnud, isegi suur pagemise tulv veebruaris oli praegusega võrreldes väike.

Kogu selles pealtnäha kaootilises tõmblemises on aga oma loogika. Ennekõike põgenetakse Venemaalt nendesse riikidesse, kuhu pole vaja viisat, ja nende riikide seas on eelistatud need, kuhu pole vaja isegi välispassi.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
varsti
1 aasta tagasi

teevad siin jälle narva kommuuni

uskmatu Toomas
1 aasta tagasi

Vene riigis on paanika aga Eestis võib näha sadade kaupa täisjõus sõjaväekohuslasi ukrainlasi ? Ei mingit paanikat vaid natuke nahahoidmist?

Just
1 aasta tagasi
Reply to  uskmatu Toomas

Kus neid näha on? Võibolla venemeelsed, kes tegid lipet sealt kähku ja meie vabariik võttis “õnnetud” avasüli vastu. Sama on nende aafrika poistega, põgenikud terved täisjõus noored mehed. Põhjanaabrite juures lüosavad sotsametit nii et vähe pole. Aga sellest ju rääkida ei tohi, vihakõne pidi olema

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  Just

Aga miks peaks neist üldse rääkima?