Erkki Bahovski: puud ja demokraatia

Erkki Bahovski.

Erkki Bahovski.

Plaan võtta maha Kuressaares peatänava juures kasvavad puud on tekitanud juba parasjagu ärevust.

Kui lugeda Saarte Hääle tehtud gallupit (teisipäevase seisuga), siis soovib 39 protsenti, et puud asendataks uutega ja teised 39 protsenti peab õigeks nende alles jätmist. Minu poole on isiklikult selle murega pöördunud ka mõni kuressaarlane. Tundub, et puude mahavõtmise kava väga ei lenda.

Aga stopp! Gallupid – nagu elu on näidanud – võivad osutuda petlikeks. Demokraatias otsustavad asja valimised, kus vähemalt teoorias peaksid rahva silmis oma esinduskoha kaotama need, kes on sooritanud tegusid, mis enamikule ei meeldi. Demokraatlik mandaat rahvalt tuleks justkui välja teenida.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vahur Reede, saarlane
1 aasta tagasi

Kulla noormees Erkki Bahovski, mis jama sa kokku kirjutad?! Mis “Kuressaare linnaisadest” sa jahud? Pole ju enam linnagi! Kuressaaare ei ole kohalik omavalitsus – sel pole mingeid “linnaisasid”! Kuressaare pole enam isegi asula KOKSi mõttes – Saaremaa endised omavalitsused on praegused “osavallad” ja “kogukonnad”. Kuressaare ei kuulu kummagi alla! Seoses “haldusreformiga” muudeti KOKSi – tuli “vallasisese linna” mõiste – asula elanikud saavad valida külavanema, alevi- või alevikuvanema ja vallasisese linna elanikud (ehk linn ilma KOVi staatuseta) peavad samadel alustel saama valida linnapea. Saaremaal on asulad – külad ja alevikud ning vastavate “-vanemate” statuut. Kuressaare ei kuulu kummagi alla, “linnakodanikel” esindus… Loe rohkem »

uskmatu Toomas
1 aasta tagasi

Samasugune probleem oli ka meil siin Haapsalus,saeti maha istutati uued ja väga paljud on nüüd rahul,kuid alati leidub rahulolematuid.

En.
1 aasta tagasi

Artikli tasuta lõigus on Saalomonlik lahendus ju ette näidatud: pooled puud võtta maha, pooled jätta alles. Tänava üldpilt sellest ei kannataks, sõduritena pikad read ühesuguseid istikuid ongi igav. Osale rahvast taoline ‘totalitarism’ tõenäoliselt siiski meeldib, osale mitte. Kumbki saagu mida väärib. Et projekt pole 100%-se lageraideta teostatav, ma ei usu. Alati jääb kaalumisvõimalus sõltuvalt väärtushinnanguist.