Anvar Samost: inflatsioonist lahtisaamine saab olema valus

Anvar Samost. Foto: erakogu

Anvar Samost. Foto: erakogu

Eesti Pank on sügisese majandusprognoosi avaldamisel teinud üllatava ennustuse.

Pankadevahelise rahaturu intressimäärade näitaja euribor, millega on seotud suur osa Eestis välja antud eluasemelaenude ja ka näiteks autoliisingute intressimääradest, ei tõuse keskpanga hinnangul üle kolme protsendi ja jääb seega oluliselt madalamaks tasemest, kus see oli enne ülemaailmse rahanduskriisi algust 2008. aastal. Seda on raske tõsiselt võtta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Külamees
1 aasta tagasi

Pole näha mingit valemit, et selline asi läbi viidaks. Laenuraha baasintressi tuleks tõsta ilmselt nüüd üle kahekümne. Sest sellist rahakülvi kui peale 2008 kriisi ei olnud ligilähedaltki siis kui läänemaailm viimati võitles edukalt inflatsiooniga ja piisas 17 % – sest intressist. See aga tähendaks praktiliselt enamuse viimasel ajal laenu võtnud koduomanike kuuse alla tõstmist, äride pankrotilainet jne. Seda dzinni enam pudelisse tagasi ei aja. Teiseks on ka riigid oma eelarvetega läinud laenurahaga rikkaks saamise teed. Eesti siin veel küll natuke erand, aga kuuludes lääne majandusruumi see meid ei päästa. Pigem oleme veidi nagu viimased puritaanlased klubis. Seda kasutab muidugi Ekre… Loe rohkem »

uskmatu Toomas
1 aasta tagasi
Reply to  Külamees

Väga õieti kirjutatud kommentaar.Maailm on täna suurte muutuste künnisel,jõujooned vahetuvad ja igaüks vaadaku ise kuidas hakkama saab st.ainult loll loodab kellegi peale sh.ka riigi peale!