Läänemaa noorjooksjad tõid Märjamaa alevijooksult kõrgeid kohti

Märjamaa alevijooksul esinesid väga hästi Lihula noored sportlased. Foto Evelin Joa

Laupäeval toimunud 39. Märjamaa alevijooksul viisid Lääneranna spordikooli jooksjad koju kolm esikohta, häid jookse tegid teisedki läänlased.

Raplamaa väikelinna oli jooksurõõmu nautima tulnud üle 500 jooksusõbra, mis korraldajate kinnitusel oli ligi 40 aastase jooksuürituse rekord. Jooksuvõistluse start ja finiš oli äsja renoveeritud kuue tartaankattega jooksuraja ja suurepäraste heitesektoritega staadionil. Jooksutrass kulges Märjamaa tänavatel ja distantsid olid väga huvitavad.

Spordikeskuse noortejooksul, kus distantsi pikkus oli 1,3 kilomeetrit tegid hea etteaste Risti põhikooli õpilased Rannar Lai ja Rasmus Lai. Rannar saavutas 9-10 aastaste poiste grupis väga viienda koha. Finišikell näitas talle 30 jooksja konkurentsis tulemust 5.20,3. Rasmus oli aga 7-8 aastaste laste hulgas ajaga 6.08,9 seitsmes.

Jäts rahvajooksul, mille pikkus oli 4,8 kilomeetrit saavutas Kullamaa keskkooli õpilane Anneli Aruksaar 15-16aastaste neidude hulgas ajaga 35.02 34 noorsportlase hulgas 12. koha.

Väga suurepärased tulemused jooksid noored lõuna-läänlased, kes viisid koju koguni kolme vanusegrupi võitu. Nemad võistlesid kõik Varena noortejooksul, mille pikkuseks oli 2,7 kilomeetrit ja kus eri vanusegruppides lõi kaasa üle 30 noorjooksja.

13-14aastaste tütarlaste seas võttis võidu Virtsu kooli õpilane Kertu Kesküla. Lihulas treeningutel osalev kergejõustikutüdruk sai võiduajaks 11.59. Samas grupis oli kõrgel neljandal kohal Lääneranna spordikooli õpilane Kertu Kärp ajaga 12.28. Pronksmedalist jäi puudu ainult üks sekund.

Vägevad jooksud tegid ka Lääneranna poisid. Henry Kurnim võitis poiste 11-12aastaste jooksu ajaga 11.22. Oma konkurentidega käis aga taas armutult Sten Martin Viidemaa, kes sai 13-14aastaste poiste grupis ülekaaluka võidu, edestades teise koha omanikku pooleteise minutiga. Kogu staadion elas Viidemaale valjuhäälselt kaasa, kui ta uhkes üksinduses finišisse jõudis. Tema võiduaeg oli nii hea  kui 9.41.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Garmin
1 aasta tagasi

“Rannar saavutas 9-10 aastaste poiste grupis väga viienda koha.” – väga viis!