Hannes Rumm: Gruusia on venelasi triiki täis

Hannes Rumm

Kui ma sel nädalal Tbilisis kohvikutega palistatud tänavaid mööda jalutasin, kuulsin rohkem vene kui gruusia keelt.

Põhjus on üllatav: Ukraina sõda on mõjunud kahele väga heades suhetes olevale riigile – Eestile ja Gruusiale – vastandlikult.

Kui pärast sõja puhkemist on Eestisse saabunud 60 000 Ukraina sõjapõgenikku, siin Gruusiasse saabus esimese nelja sõjajärgse kuuga 300 000 Vene kodanikku. Enamik neist on küll turistid, aga ka kümned tuhanded venelased üritavad Gruusias paikseks jääda ja oma ärid sellesse riiki kolida või seal elades kaugtööd teha. Gruusia elanike arv on seejuures neli miljonit.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu Toomas
1 aasta tagasi

Tallinn on mustanahalisi täis,Eesti on venekeelseid täis,kellegi klaas on triiki täis aga Rumm on grusiinide pärast mures?
Kui kevadel küsisin miks me neid põgenikke siia tassime,kuigi arvestades ukraina suurust võiksime me neid seal toetada kus sõda ei käi siis nimetati mind putinlaseks.Nüüd on putinlaste read kõvasti täienenud aga valitsuseni pole veel mõistus jõudnud !
Nendest ca 6-8 miljonist euroopasse tulnud põgenikust ei plaani kolmandik enam kunagi kodumaale naasta !

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  uskmatu Toomas

Sa oledki putinist ju!

Pamp
1 aasta tagasi

Haapsalus kuuleb vene keelt sama palju nagu 90-ndate algul, kui vene sõjaväelased veel sees olid. Vene keelsetele on loodud head võimalused, et nad siia jääksid ja neid tuleb kogu aeg juurde.

Tamme
1 aasta tagasi
Reply to  Pamp

ja muud linna mitmekorruselised on venelasi täis, trepikoja 12 krt. on 9 kusagilt ilmunud venelased uustulnukad.

Korrektuur
1 aasta tagasi

Palju asjakohasem oleks artikkel pealkirjaga: ” Eesti on venelasi triiki täis.”

Tasku filosoof
1 aasta tagasi

Kas meie Eestis (loe Väikesel Venemaal) on midagi teisiti? Eesti keelt kuuleb järjest vähem. Kõik veskid on pandud jahvatama võõrkeelsete päästmiseks ja oma inimesi lükatakse muudkui tahaplaanile. Mis teha ülemaailmne globaliseerumine, väikerahvastele pole tuleviku maailmas kohta. Samas on väiksemate rahvaste allutamine suurte poolt kestnud juba tuhandeid aastaid, mõned rahvad on olnud sitkemad ja vastu pidanud, paljusid enam pole. Maailm on pidevas muutumises.

nii on
1 aasta tagasi
Reply to  Tasku filosoof

ukraina põgenik tuleb eestisse ja imestab, et kuhu ta sattunud on, igal pool kuuleb vene keelt.

zaakasviili
1 aasta tagasi

tuleb lahti lasta ja kupi arbuzud peksavad tiblad sealt kohe minema, praegune vennike on venemeelne, sellepärast ongi unustatud, kuidas tiblad osseetia ja adzaaria vallutasid, ka meil on referendumi valmis seltskond naroovas