PTA kohustas Dirhami kalatööstust tagasi kutsuma vähesoolase lõhefilee partii

Lääne Elu

info@le.ee

Dirhami kalatööstuse toodetud õrnsoolases lõhefilee partiis leiti listeeriat. Foto PTA

Põllumajandus- ja toiduamet (PTA) teatas, et kohustas OÜ Derhamni (Dirhami kalatööstus) tagasi kutsuma nende toodetud vähesoolase lõhefilee, partii nr MH 01010985, mis on kõlblik kuni 16. septembrini 2022. Amet teavitab sellest ka kauplusi, kuhu tooted on jõudnud.

PTA toiduosakonna peaspetsialisti Olga Vassiljevi sõnul tuvastati tootes Listeria monocytogenes. „Ameti poolt jaeetapis võetud proovis tuvastati Listeria monocytogenes. Seetõttu peab käitleja kõik antud tooted turult tagasi kutsuma,” selgitas Vassiljev.

Vassiljev lisas, et ametile teadaolevalt on antud partiid väljastatud järgmistele klientidele: Prisma Peremarket AS, Biomarket OÜ, Coop Eesti Keskühistu, Laitamm & Ko OÜ, Keila Tarbiate Ühistu, Stocman AS ja Selver AS. „Amet on kaupluseid teavitanud,” rõhutas Vassiljev.

Soovitame tarbijatel, kes on kõnealusest partiist endale tooteid soetanud, neid tooteid mitte tarbida. Tarbijal on õigus viia need tagasi kauplejale, kust toode osteti ja nõuda tagasi toote eest tasutud raha.

Ettevõttele kehtib Komisjoni määruses (EÜ) nr 2073/2005 I lisa, I ptk, p.1.2 kriteerium 25g tootes Listeria monocytogenesest esinemine on viies osaproovis 0. See tähendab seda, et listeeriat ei tohi esineda kogu säilimisaja jooksul. Juhul, kui antud mikroorganism leitakse tuleb toode turult tagasi kutsuda.

Toiduohutusalase seadusandluse alussäte on, et toidu ohutuse eest vastutab seda toitu tootev käitleja, kes peab tarvitusele võtma kõik meetmed ohutuse tagamiseks. Ameti kohustus on teavitada koheselt tarbijaid, kui turule on jõudnud toit, mida ei saa ohutuks pidada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Särg
1 aasta tagasi

Kas jälle ühe konkurendi kõrvaldamine turult PTA kätega nagu seda Wooli puhul tehti?

...
1 aasta tagasi
Reply to  Särg

Seekord ei olevat see nii.

Üle mõistuse
1 aasta tagasi

Nii kallid tooted et pole tahtmust proovidagii

Jussike
1 aasta tagasi

See listeeria levib ainult kasvanduse kaladel… Aga inimlooma sandiks teeb..
Söögem kaluri käest otse rannas ostetud kraami😋

Ccp
1 aasta tagasi

Söödud, oli kll teist moodi maitsega.. Enam ei osta seda!