Derhamn OÜ valmistatud valmistoidus tuvastati listeeria

Andra Kirna

andra@le.ee

Põllumajandus- ja Toiduamet (PTA) tuvastas Derhamn OÜ, mis kasutab kaubamärki Dirhami, valmistoidus listeeria. Amet teavitas ettevõtet ning Derhamn OÜ on alustanud toodete tagasikutsumist.

PTA toiduosakonna peaspetsialisti Olga Vassiljevi sõnul võeti toiduproov tavapärase järelevalve käigus. „24.08 võttis järelevalveametnik vähesoolasest lõhefileest proovi, mis saadeti laborisse analüüsimisele. Proovi analüüsimisel tuvastati valmistoidus vähesoolane lõhefilee, kõlblik kuni 08.09.2022, Listeria monocytogenes,“ selgitas Vassiljev.

Ettevõte Derhamn OÜ on alustanud toodete tagasikutsumisega ning teavitanud sellest nii ametit kui ka kliente. „Ametile teadaolevalt on osa antud partii toodetest laos, kuid partii MH01240885 tooteid on väljastatud ka tarnekohtadesse. Saastunud võib olla enamus 346-st tootest,“ kirjeldas Vassiljev.

Tarbijatel, kes on kõnealusest partiist endale tooteid soetanud, palume neid mitte tarbida. Tarbijal on õigus viia need tagasi kauplejale, kust toode osteti ja nõuda tagasi toote eest tasutud raha.

Listeeriat ei tohi nõuete kohaselt esineda kogu säilimisaja jooksul. Juhul, kui antud mikroorganism leitakse tuleb toode turult tagasi kutsuda.

Toiduohutusalase seadusandluse alussätte järgi on toidu ohutuse eest vastutav selle tootja, kes peab tarvitusele võtma kõik meetmed ohutuse tagamiseks. Ameti kohustus on teavitada koheselt tarbijaid, kui turule on jõudnud toit, mida ei saa ohutuks pidada, teatas PTA.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ploodu
1 aasta tagasi

Häbi neile,kes keeravad teisele listeeria kaela. Toob teisele heale firmale kahju. Olelusvötlus olgu aus,mitte pöösast torkimisega.

Ei usu enam korrumpeerunud riiki
1 aasta tagasi

Tohutute hinnatõusude ajal on olelusvõitlus karm ja vb näeme siin järjekordset konkurentide väljasöömist nagu oli Wooli puhul.

Valetavad
1 aasta tagasi

pälse päeva ajal. Kadu valedele ja kurjusele!

Tarmo Heinleht
1 aasta tagasi

Pane pannile ja anna kuuma. Prae kartulit juurde ja söö ära. Pole küll kokk kuid teadaolevalt piisav kuumutamine viib listeeria nulli. Vähesoolaste ja külmsuitsu toodetega on alati oht riskigruppidel mis oli kuskil üles tähendatud. Et sellest juhtumist ei tuleks jälle ebaproportsionaalset nõiajahti!

....
1 aasta tagasi
Reply to  Tarmo Heinleht

Sel korral ei ole ära panemisega.

Ploodu
1 aasta tagasi
Reply to  ....

Oled ise ärpanija kui nii tead-kuhu torkasid!!