Pääste: päästjad kustutasid Sutlepas lõkke

Lääne Elu

info@le.ee

9. septembri õhtul kell 19 paiku teatati häirekeskusesse, et Lääne-Nigula vallas Sutlepa külas tehakse suurt lõket.

Kohapeal selgus, et inimesed põletasid umbes 3meetrise diameetriga lõkkes katusepappi ja muud ehitusprügi. Kuna ohutusnõudedki olid täitmata, kustutasid päästjad lõkke umbes 400 liitri veega.

Päästjad tegid inimestele selgitustööd, et lõkkes tohib põletada vaid puhast (immutamata) puitu ning pappi ja paberit. Mööblit, immutatud või värvitud puitu, rehve, kaableid, plastikut, riideid ja ehitusjäätmeid ei tohi lõkkesse visata, kuna nende põletamise korral on tegemist otsese looduse ja inimeste mürgitamisega!

Nädalavahetusel käisid päästjad kustutamas ka mitut kulupõlengut.

10. septembril kell 00.40 teatati kulupõlengust Vormsi Hullo külas. Päästjate saabumisajaks oli teataja suutnud juba ise põlengu kustutada. Päästjad kastsid põlenguala veega üle ning lahkusid sündmuskohalt.

Päev varem, 9. septembril kell 16.25 kutsuti päästjad Lääneranna valla Piha külla, kus oli süttinud kulu. Tõstamaa päästjate kohale saabudes põles umbes 2500 ruutmeetrit kuiva heina, mille päästjad veejoaga kustutasid. Põleng tekkis aia keevitamisest, kui lenduvad sädemed süütasid kulu.

Samal päeval sõitsid päästjad Lihula linna Metsa tänavale, kus põles suur, umbes 4meetrise läbimõõduga lõke. Kuna inimestel puudusid lõkke juures esmased kustutusvahendid ja lõke asus metsatukale väga lähedal, kustutasid päästjad lõkke.

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uudis
2 kuud tagasi

Kes Sutlepas möllas?

Pss
2 kuud tagasi

Kole aeg on see telefoniaeg. Muudkui kardina tagant piiluvad ja helistavad.