Lihula jooksja tegi taas vägeva etteaste

Lihula jooksupoiss Sten Martin Viidemaa (paremal) ja treener Jaanus Getreu. Foto Raili Mets

Pärast koroonast tingitud vaheaastaid said sajad jooksusõbrad taas kokku Pärnus, Jüri Jaansoni kahe silla jooksul, kus Lihula gümnaasiumi õpilane Sten Martin Viidemaa tuli üldarvestuses seitsmendaks.

Suur Pärnu jooksupidu toimus mitmes etapis. Kõigepealt lustisid juba reede päeval, lapsed. Reede õhtul anti aga Endla teatri eest start Pärnu õhtujooksule.

Õhtujooksu distants oli kolm kilomeetrit ja jooks toimus õhtupimeduses Pärnu tänavatel. Jooksurada oli kaunistatud mitmesuguste valgusallikatega, muuhulgas oli raja ääres olid küünlad ja tõrvikud. Stardi ja finišikoridoris oli aga efektne valgusmäng.

Kokku läks rahvusvahelisele Õhtujooksule starti 133 jooksusõpra. Kuiv ja parajate soojakraadidega ilm soodustas heade tulemuste saavuatmist.

Õhtujooksu võitis Tartu ülikooli akadeemilise apordiklubi esindaja Sten Ütsmüts, kes jõudis finišisse ajaga 9.35,1. Teise koha meest edestas ta koguni minuti ja viie sekundiga.

Jooksus osales ka sellel suvel endast rääkima pannud ja kevadsuve jooksul eri distantsidel  suurepäraseid etteasteid teinud Lääneranna spordikooli õpilane Viidemaa.

Ei läinudki kaua, kui pika finišisirge algusest hakkaski õhtuhämaruses juba paistma 13 aastane jooksutalent. Ta lõpetas kolmekilomeetrise distantsi üldjärjestuses ülikõrge seitsmenda kohaga. Oma U16 vanusegrupis kuulus talle aga teine koht.

Viidemaa ajaks näitas finišikell 11.23,0 – oma eelmist 3000 meetri jooksu aega parandas noormees koguni 45 sekundiga.

Viidemaa jäi oma etteastega igati rahule, nagu ka kõik teised teda võistlusel saatnud toetajad. „Arvan, et hea jooksu saladus oli korralikult tehtud soojendus. Tegime treeneriga soojenduse kahes etapis. Ühtegi raske hetke. distantsil ei olnud. Raja ääres elas rahvas jooksjatele kõvasti kaasa, vägev tunne,” ütles Viidemaa märast jooksu.

13aastase Viidemaa ja mitme teise Lihula noore kergejõustiklase järgmine ettevalmistus on suunatud kuu aja pärast toimuvatele Eesti murdmaajooksu karikavõistlustele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments