Galerii: gurmeeturg tõi kohalikud maitsed Haapsalu raudteejaama

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 43

Fotod Kaire Reiljan

Läänemaa gurmeeturg tõi laupäeval Haapsalu raudteejaama Läänemaalt ja naabermaakondade väiketootjad, kes pakkusid turulistele oma toodangut.

Lettidelt vaatas vastu nii aiasaadusid, mett, kõikvõimalikku sissetehtud kraami, mida enne ostu sooritamist ka mekkida sai. Ilm oli korraldajate poolt ja meelitas kokku nii suure rahvahulga, et osadel kaupmeestel sai kaup otsa juba siis kui laat alles poolepeal oli.

Populaarne oli kalafileerimise töötuba, kus omafileeritud lesta sai laste fritüüris ära küpsetada ja ära süüa. Korraldajad, Kodukant Läänemaa, SA Läänemaa ja Läänemaa rannakalanduse selts, pakkusid kolmel korral degusteerimiseks kohalikust toorainest valminud roogasid. Degustatsioonimenüü, kus põhirõhk oli kalal, oli kokku pannud Erlis Schönberg ja valmistanud Haapsalu kutsehariduskeskuse kokaeriala õpilased.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
25 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mekkisin
1 aasta tagasi

minagi seal kanepi jahus paneeritud käo mune ja linnukeele pasteeti ning kalasilma sülti

gurmaan
1 aasta tagasi

– valitud roogade nautija! Käisin minagi seal talutoodete näitusmüügil raudteejaamas. Hea et on võimalus müüa/osta aga ürituse nimi on eksitav. Üldisel on levinud väheke eksitav sõnakasutus ajakirjanduses. Kas ikka kõik meessoost inimesed on härrad ja naissoost inimesed prouad?

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi

Annabgi annabgi.

Hmmm
1 aasta tagasi

Sõin ja jõin seal minagi . Helemaialamaa supid olid väga head ilus päev oli

vallavaene
1 aasta tagasi
Reply to  Hmmm

kui palju supp maksma läks?

terve
1 aasta tagasi
Reply to  vallavaene

varanduse

lurr
1 aasta tagasi
Reply to  vallavaene

Keegi ei julge öelda, sest maksis nii palju DD

Velirand
1 aasta tagasi
Reply to  lurr

4 eurot

Rahaboss
1 aasta tagasi
Reply to  Velirand

see ju puhta muidu! 7-8 euri on juba tavaline supi eest.

Soolakurk ja lestakala
1 aasta tagasi

Hinnad olid vägagi kooskõlas praguse ajastuga. Mitte miski ei hüppa ise ei merest ega praeahjust välja. See kõik on töö – inimkätega tehtav. Hoole ja pühendumisega. Kui üldse midagi muud öelda, siis ruumi nappis ja sellest oli kahju – nii mõnedki naissoost degusteerijad unustasid endit liig kauaks lettide ette. See on muidugi nende eetika küsimus.

Hahaha
1 aasta tagasi

Praeguse ajastuga? Ukraina sõda mõjutab kalapüüki või :)))) Hea vabandus tõepoolest, et hinda kergitada, aga kui rahvas ostab, siis miks mitte küsida sellist hinda, see selge.

Ahhoi
1 aasta tagasi
Reply to  Hahaha

Jälle üks haige inimese jutt. Oled sa kalamees, kes püüab müügiks kala kaldalt ja õngega?

Doktorile
1 aasta tagasi
Reply to  Ahhoi

Haige inimese!? Imearst olete,et diagnoose laote siin puusalt? Suhtuge austavamalt teistesse kommenteerijatesse palun! Saab ka viisakamalt seletada asjatundmatutele oma teadmisi.

Ploodu
1 aasta tagasi

Kas kohalik listeeria ka kohal? Kes seda kontrolliks ette?

Haapsalust.
1 aasta tagasi

Kohalikuna ei käigi kunagi sellises raha röövimise kohas. Mõtetust mõtetum üritus kirve hindadega!

Hea Okkupant
1 aasta tagasi

Asjata kaotavad nad ainult aega. Selliste hindadega tuleb kaubelda Tallinnas, aga Haapsalus on pool elanikkonnast pensionärid

pensionär
1 aasta tagasi
Reply to  Hea Okkupant

Just!
Patseerimise ja pildile jäämise hullus pigem see “gurmee turg”. Kõhtu täis sealt küll ei saa ja mõistliku hinnaga.

Nojah aga
1 aasta tagasi
Reply to  Hea Okkupant

Pensionäridel on vaba raha kõige rohkem tegelikult statistiliselt. Kõige rohkem on puuduse all kannatajad noored pered. See sõltub paljuski ka rahaga ümberkäimise oskusest, mis võib täitsa olla kaua elanud inimestel parem, kui alles iseseisvat elu alustavatel noortel.

....
1 aasta tagasi

Suitsukala vist valmib kuldses ahjus, kuldsete puudega küpsetatult, kui nagu hinda vaadata. Kohati 50% kallim, kui muidu kalaputkades värske suitsukala. Laat peaks tavaliselt olema soodsam koht kui muidu ju, siin kuidagi vastupidi läinud või ma ei saa aru pointist. Muidu tore üritus.

Male- kabering
1 aasta tagasi
Reply to  ....

Värske lest maksab 4 .- € kilo, ostsin 4 kilo ja panin kodus suitsu- terve pere sai söönuks ja külalised ka.

....
1 aasta tagasi
Reply to  Male- kabering

Jah, kui seal oleks suitsulesta 15 asemel 8 euriga müünud, poleks kala niipalju olnudki võibolla, kui tahtjaid. Kasum tuleb koguse pealt, aga mitte kõrge hinna abil, aga noh eks ärimehi ole igasuguseid.

Bunktidele
1 aasta tagasi
Reply to  ....

Lähed püügile, tood saagiks “koguse”, roogid ja suitsetad, pesed ja korrastad püünised, sõidutad “koguse” ostjateni 8EUR/kg ning tangid auto ja paadi paagid ning tasud elektriarve. Lihtne ju, soovin jõudu!

....
1 aasta tagasi
Reply to  Bunktidele

Kui see nii kuradima raske tegemine on, siis võibolla ei peaks sellega üleüldse tegelema. Pole mõelnud? Väidate, et kalaputkad müüvad kahjumiga oma tooteid? Vaevalt küll.

Juhuu.
1 aasta tagasi
Reply to  ....

Kuldne on moevärv praegu. On inimesi, kes riietuvad kuldsetesse riietesse, nii et silm ka ei pilgu ja on omastarust moemutid::;)

Nojah aga...
1 aasta tagasi
Reply to  Juhuu.

Kõik tahavad ilusad välja näha. Mõnel pole lihtsalt ilumeel niiväga arenenud, kui mõnel teisel. Seda ei saa inimestele pahaks ju panna. Las patseerivad, mul ükskõik.