Kümne rattaga traktor niidab Haapsalus roogu

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Traktori spetsiaalselt rooniitmiseks kohendanud Veiko Kirs on Haapsalu lahtede kallast puhastanud ja vaadet avanud neli aastat. Foto Urmas Lauri

Haapsalu lahes müttab neljandat suve imetraktor, mis lõikab igal aastal paarkümmend hektarit veepinda pilliroost lagedaks.

Teisipäeva keskpäeval tuli rooniitja Veiko Kirs Lääne Elu ajakirjanikele jooksuga vastu. Tema kümne rattaga imeriist, mis püsib ka soisel pinnal, oli Haapsalus Aafrika rannas mutta kinni jäänud ja selle väljakiskumiseks vajalik konks autosse. „Sikutan välja, siis on aega rääkida,” ütles Kirs ähkides. Mõne minuti pärast kerkis imemasina punane rootor hääletult roostikust ja kohale kamandatud traktori sabas veeres niidumasin kindlale pinnale. Segi pööratud mudast leviv mädamunalehk kargas ninna. „Väävelvesinik,” ütles Kirs. Pilliroovälja niites on mudast mulinal väljuva gaasi lehk päris hingemattev.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aitab
1 aasta tagasi

ainult asfalteerimine, asfalt peale ja pole enam probleemi

see
1 aasta tagasi

meenutab hiinlaste varblaste hävitamist, või santso pantsot, aga äri idee on hea, paneks veel ratastele labad otsa ja saaks ka hakata tagalahes vett hapnikuga rikastama, tegijaid leiduks küllaga, peaasi , et pappi eraldatakse