Omavalitsused vaidlustasid Turba–Risti raudtee rahata jätmise kohtus

Lääne Elu

info@le.ee

Haapsalu raudtee ehitamise peatamine jõudis kohtusse. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu linn ja Lääne-Nigula vald esitasid esmaspäeval halduskohtule esialgse õiguskaitse taotluse ning paluvad peatada valitsuse 30. juuni istungil vastu võetud otsuse arvata taaste- ja vastupidavusrahastu kaudu rahastatavate projektide hulgast välja Turba–Rohuküla raudtee rajamise lõigus Turba–Risti kehtivuse kuni haldusasja lõpetava kohtulahendi jõustumiseni.

Haapsalu linn ja Lääne-Nigula vald soovivad, et vabariigi valitsus teeks uue otsuse ja jätaks selle projekti taaste- ja vastupidavusrahastu kaudu rahastatavate projektide hulka. „Tegemist on pikaajaliselt välja töötatud olulise regionaalpoliitilise objektiga, mis oli poliitilise konsensuse kaudu saanud varasema heakskiidu,” kirjutas Haapsalu linnapea Urmas Sukles kirjas peaministrile.

Juuni lõpus otsustas valitsus Euroopa taaste- ja vastupidavusrahastust (RRF) eraldatava toetuse vähenemise tõttu Eesti taastekava mahtu vähendada 360,3 miljoni euro võrra ning nõnda loobuda muu hulgas Turba–Risti raudteelõigu rajamise toetamisest. Samuti jäeti kavast välja Tallinna Haigla rahastamine, mis on Tallinna linna poolt halduskohtus vaidlustatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments