Nädalavahetusel avab uksed kaheksa Läänemaa talu

Elen Freivald

elen@le.ee

Avatud talude päev 2019. aastal tänava talus. Foto: Urmas Lauri

Laupäeval avab Läänemaal kaheksa talu oma uksed, mida on poole rohkem kui aasta varem.

„Rasked ajad pole vähendanud maapiirkonnas elavate aktiivsete ja ettevõtlike inimeste huvi tutvustada oma tegemisi kõigile huvilistele,“ kinnitas maaeluminister Urmas Kruuse.

Mullu oli üle Eesti avatud 299 talu, mida külastas kokku üle 234 000 inimese, neist mitu tuhat külastas nii Läänemaa kui Lääneranna talusid. Tänavu avab Eestis uksed üle 300 talu, nendest veerandsada asub Läänemaal ja Läänerannas.

Eelmisele aastale sarnaselt on taludes avastamist kõigile: näeb erinevaid loomi ja linde ning piiluda ka põllumajandustootmise ja köögipoole telgitagustesse. „Osalevate talude nimekirja vaadates on valik päris mitmekesine, aga eks iga külastaja saab juulikuus oma marsruudi ise koostada, sõltuvalt sellest, mis talle rohkem huvi pakub,“ lisas Kruuse.

Kuigi avatud talude päeval ei ole talud kohustatud oma uksi avama nii laupäeval kui ka pühapäeval, siis enamik neist avab oma uksed külastajatele mõlemal päeval. Üle Eesti avab mõlemal päeval oma uksed neli viiendikku taludest. Läänerannas on kõik viis talu avatud mõlemal päeval, Läänemaal on kolm ettevõtmist, mis külastajatele avatud vaid pühapäeval – Mangese talu Vormsil, Toht-Pruulikoda Lääne-Nigulas ja Otsa talu Haapsalus.

Maaeluministeerium korraldab avatud talu päevi tänavu juba kaheksandat korda.

Avatud talud Läänemaal

Haapsalu

Otsa talu

Tänava talu

Lääne-Nigula

Rõude muuseum

Toht Pruulikoda

Eesti Seenefarm

Muuluka farm

Vormsi

Mangese talu

OÜ Vormsi MT

Lääneranna

Panga talu Pärandroosiaed

Liblikamaja

Niida jahimaja

Kahvatu kõrtsi talu

Ranna Rantso

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maarja
2 aastat tagasi

Mis Loomad Tänava talus elavad? On neid võimalik toita ja paitada?

peamiselt
2 aastat tagasi
Reply to  Maarja

hiired ja rotid

imelik
2 aastat tagasi

maainimene on siis nüüd nagu mingi kuupealt tulnu, ometi on inimesed maal aastatuhandeid elanud, kust siis laisemad on linnadesse luuseriteks läinud

õiged
2 aastat tagasi
Reply to  imelik

talunikud linna luusereid oma majapidamisse vaevalt lubavad, eputamisega tegelevad enamasti nartsissid