Tulumaksuvaba miinimum tõuseb

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Esmaspäeval jätkunud koalitsioonikõnelused leppe sõlmimiseni oluliselt lähemale ei jõudnud. Peaminister Kaja Kallase sõnul on laual endiselt eestikeelse hariduse, peretoetuste ja toimetuleku teemad, kuid põhimõtteline kokkulepe on saavutatud tulumaksuvaba miinimumi tõstmises, kirjutas ERR.

„Tulumaksuvaba miinimum tõuseb 654 euroni, mis on miinimumpalk. Miinimumpalga ulatuses oleks tulu maksuvaba ja see jätaks inimestele rohkem raha kätte,” ütles Kallas.

Kokku ei ole lepitud ka perehüvitiste tõstmises, praegu on Läänemetsa sõnul endiselt küsimus selles, kas kolmelapselise pere toetust tõsta 600 või 700 euroni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kuna!
1 aasta tagasi

Kunasest

Mai
1 aasta tagasi

Valitsusel peaks häbi olema.oma kukrut täidate.lapsed ja pensionärid kannatavad.kallas lubas töötava pensionäri pensioni tulumaksust vabastada kui saab valitsusse.nüüd valitsuses aga lubadused..

Maila
1 aasta tagasi

Valitsusel pole häbi pensioni tõusuga aprillis tõusis pension 54 eurot selle tõusuga aga maksan tulumaksu 22 eurot tegelikult sain juurde võrreldes varemaga 26 eurot.valitsus tõstis oma palkasid 500 eurot.häbi ei ole.lastele on kahju ei ole võimalik pensioni ei ole võimalik samas nendele vabastatud ministritele maksti tuhandeid.kallas peaks kogu oma kambaga valitsusest lahkuma.

Mare
1 aasta tagasi

Ka pension peab olema tulumaksu vaba nagu tehakse miinimum palgaga pensionär ei pea valitsuse palgatõusu rahastama.küllalt juba

Ccp
1 aasta tagasi

Krt andke andeks, aga kui vangile kuluv päevaraha on suurem, kui lapsetoetus ühele lapsele ja üksikvanema toetus kokku kuus, siis on asi jama!

Hakka või ekret toetama…

Rahvas
1 aasta tagasi

1. Esimese, teise ja kolmanda lapse toetus olgu igaüks 250€.
2. Miinimumpalk 1250€.
3. Tulumaksuvaba miinimum 1250€.
4. Hambaravi tasuta.
5. Õpilaste õppepäeva ja -nädala pikkus (sh kõik tunnivälised õppetegevused) vastavuste eakohaste normidega (vt alaealiste tööajapiire ja mõtle psüühilise koormuse peale, mida igasugu nutiajakulutus tekitab).
6. Koolide õppekavad elulisteks ja praktilisteks.
7. Riigi- ja enesekaitse iga kooli õppekavasse.
8. Elamu-, maa- jm tootmisfondi raiskav “investeerimine” tuleks äkiliselt maksustada, raha peab riigis liikuma.
9. Majandusliku väärtuse riigist väljaviimine tuleb lõpetada.
10. …
(jätkake ise)

Vaielda ja kompromisse teha ei ole mõtet. Ära tuleb teha!

Oot
1 aasta tagasi

LE, väga halb komme on ennatlikult hõisata! Valitsus pole veel kooski. Ma ise olen suht veendunud, et seda kolmikliitu ei sünnigi.

Maakas
1 aasta tagasi

Ma mäletan, et opositsioonis olles kilkas Kaja pidevalt, et tulumaksuvaba määr peab kehtima kõigile sõltumata palga suurusest. Et kui tema võimul oleks siis… Noh, nüüd on ju tükk aega juba olnud, aga sellel teemal pole tema sõnavõtte enam kuulda olnud. Kes nüüd siis süüdi on, et seda teha ei saa? Mõttetu tädi, kes säutsub küll, aga mune ei mune.

Ehh
1 aasta tagasi

Kui arvestada inflatsiooni, siis on see köömes. Aga Refi toetus läheb 45% peale kindlalt!

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Paneme kõikidele lepetele “norm” tähtajad ja jõustumise ajaks on uus valitsus ja vana laiali saadetud st.antud lubadusi,kokkuleppeid täita pole vaja ! Veel parem oleks panna sisse klausel “ajutiselt” ?