Lihula mattub päikeseparkidesse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lihula on muutumas päikeseenergia pealinnaks, sest kolm arendajat plaanivad linna külje alla ehitada päikeseparke kokku 100 hektarile.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
27 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K.s
1 aasta tagasi

Ja mida rohkem on päikese- ja tuuleelektrit, seda rohkem kW/h maksab…kes kahtleb võtku ntx oma kahe viimase kuu arved ja tehke lihtne jagamistehe: tarbimine:summa arvel…

Ja...
1 aasta tagasi

…varsti tegeletakse soojussaartega. Nii kuum, et põletab huuled…

Roheline Õnnemaa
1 aasta tagasi

Maad ei kasutata enam põllumajanduse jaoks, vaid energia tootmiseks. Täielik rohepööre tähendab kogu maa katmist tuulikute ja päikesepaneelidega. Siis püherdame rohe-õnnes.

mõne
1 aasta tagasi

murulapi võiks ikka alles jätta, et mida närida , kui nälg tuleb

ahhhh
1 aasta tagasi

alternatiivenergia on maad raiskav ja mittetootlik ning tuleks keelustada. kivisüsi ja nafta ja gaas on ja jäävad, nagu alati. oma kliimasoojenemisega käige kukele, seda EI OLE OLEMAS

noo
1 aasta tagasi
Reply to  ahhhh

ole rahulik, isegi, kui kliima ei soojene, siis gaasi, naftat ja kivisütt ei saa lõpmatuseni maa seest välja urgitseda. Varud vähenevad ja iga järgmine kopatäis tuleb kallimalt kätte ja elamisväärset maad jääb ka vastavalt vähemaks.
Ja mida kallimaks läheb fossiilkütuste hankimine, seda rohkem arenevad ka alternatiivsed võimalused. Ja loomulikult- nafta, gaas ja kivisüsi ei saa kunagi otsa, sest ühel hetkel on aletrnatiivid odavamad ja fossiilkütused kaotavad igasugused eelised ja viimane lõpp jääbki kasutamata.

eriti
1 aasta tagasi

suur tuleks ka kampa võtta, siis särab lihulas alati päike ja algab õitseng

Kahju
1 aasta tagasi

küll.

A ja O
1 aasta tagasi

Pildil on näha, et üks punastest autodest rikub liiklusseadust.

Ja...
1 aasta tagasi
Reply to  A ja O

…millist paragrahvi?

Neh
1 aasta tagasi

Noh, elekter muutub luksuskaubaks. Kui teda üldse varsti on.

Petrooleum
1 aasta tagasi

Hurraa, paneme ümber Matsalu RP veel rohkem päikeseparke. Aga see on uus mood, ega inimeed ei tulegi enam loodust nautima, keda see huvitab. Mõni soovitab veel lambad ka parkidesse jalutama ja siis uus atraktsioon turismiettevõtjatele – päikeseloomapark.

maamees
1 aasta tagasi

Reformi tekitatud koonduslaager nimega Eesti, on sundinud inimesed ja ettevõtted meeleheitlikult otsima iga võimalust, et järgmisel talvel ellu jääda. Nii need päikesepaneelid katavadki ääremaa lagedaid alasid.

eksole
1 aasta tagasi
Reply to  maamees

oot, mis see reform nüüd rohkem kurja on teinud, kui teised? Minu meelest on viimaste aastate poliitikat teinud meil ühed teised, väga osavad sellid ja seda riiki süstemaatiliselt järjest suurema vaesuse poole tüürinud.
Ja talveks peab juba praegu varusid tekitama, ei ole vaja järgmiseks palgapäevaks kõike lõpuni ära lõbutseda. Võib mõne suveürituse ka vahele jätta. Kes ahjuga kütavad, suudavad miskipärast igal aastal talveks puud varuda, huvitav et ülejäänud seltskond ei suuda, talvele mõeldes, endale mingitki varu tekitada.

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  eksole

Te olete ebaõiglane. Varumine, tähendab energiahinna fikseerimist hetkehindadega ja hetkeolukorras. Elektri ja kaugküttega seda teha ei saa, lisaks on see enamusosas teenus, mida ei ole võimalik ette arveldada.

eksole
1 aasta tagasi
Reply to  Imelik

Miks ebaõiglan? Olukorras, kus on teada, et elu kallineb ja kõike võib ette tulla, tagavaraks väikese reservi tekitamine käib kuidagi üle jõu ja mõistuse? See on õpitud abitus meil täna. Viingumine ja süüdlase otsimine olukorda ei paranda.
Suvel on näiteks igasuguseid hooajatöölisi vaja, puhkuse ajal võiks vabalt minna talveks tagavara teenima. 20-30 aastat tagasi see, muuseas, nii veel käis.

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  eksole

Reform on minu hinnangul kõige utopistlikum erakond majanduspoliitilistes küsimustes, aga see on juba eraldi pikem teema.

eksole
1 aasta tagasi
Reply to  Imelik

Reform on täpselt samasugune erakond nagu kõik teised. Lihtsalt labast populismi on pisut vähem, kui paaril teisel suuremal parteil.