Vormsit hakkab arendama võrukas

Elen Freivald

elen@le.ee

Vormsi vaib algab juba sadamast. Foto: erakogu

Vormsi vaib algab juba sadamast. Foto: erakogu

Juulis alustab Vormsi majandus- ja arendusspetsialisti tööd Võrumaalt pärit Sander Jürgenson.

„Sander on noor, entusiastlik ja avatud meelega. Kuigi saarega seotud teemad ja probleemid on tema jaoks veel võõrad, nägime energilises õppimishimulises inimeses väga palju potentsiaali,” ütles Vormsi vallavanem Maris Jõgeva.

Jõgeva sõnul plaanivad nad tulevase majandus- ja arendusspetsialistiga esmalt üle vaadata, mis järjekorda lahendamist vajavad probleemid seada, ja seejärel tegutseda. „Meil on mitmeid lahendust vajavaid teemasid, näiteks heakord, väljaehitamata matkaradade võrgustik, samadakohtade arendusprojektid, jäätmemajandus ja palju muud,” loetles Jõgeva.

Praegu töötab Jürgenson veel transpordiameti Tartu ja Pärnu teenindusbüroos grupijuhina ning õpib Tartu ülikooli sessioonõppes kutseõpetaja erialal. Jõgeva silmis õppimine töökohal takistuseks ei saa. „Olen seda meelt, et need, kes tahavad ja soovivad juurde õppida, on hästi suureks väärtuseks tervele meeskonnale. Selle kaudu on võimalik tuua uut teadmist ja värsket vaadet,” ütles vallavanem. Jürgensonile otsib vald ka elukohta. „Kellel ei oleks hea meel tänapäeval noori maale tuua,” lisas Jõgeva.
Vähem kui nädal tagasi kirjutas Lääne Elu, et Vormsi saab endale Tallinnast pärit sotsiaal- ja haridusspetsialisti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tööpõld
1 aasta tagasi

on lai, näiteks pole saarel ühtegi LGBT+ ühingut ja esindajat, aga potentsiaali peaks jätkuma vormsi pride läbiviimiseks.

Kohalik
1 aasta tagasi

Eks uued mõtted-ideed ikka teretulnud…ja ka välissuhtlus on väga tähtis..miks mitte mõelda ja ühendada Vormsi tunneli kaudu Gotlandiga.

miks
1 aasta tagasi

ka mitte tuua vormsi näiteks pagulasi, 43-dal kui rahvas rootsi pages, täitusid tühjad majad entusiastlike uustulnukatega, kes kohe vormsi elu edendama ja kommunismi ehitama hakkasid, 90 jäi kommunismi ehitamine pooleli, tore , et nüüd jätkajaid leidub

Üldse pole naljakas, kui noor tegus on
1 aasta tagasi
Reply to  miks

Kas see ilk peab nali olema? Ehita endale oma kommunismi.

Radikas
1 aasta tagasi

Suuremaks nõiub või??? 😍
Täiesti ulme ikka mis toimub..
Mingi Ludri, kes on Võrumaalt jalga lasknud tuleb õpetama teise Eesti otsa. Et kuidas peaks elama… 😍

mere tagune
1 aasta tagasi
Reply to  Radikas

Ära palun ole nii vihkav ja kriitiline. Kui sa Haapsalu linna meeles pead, kuhu oma jala kinnitas üks aselinnapea, kes Võrus hakkama ei saanud, siis tahaks loota, et Võrust võib tulla ka tegusaid ja hakkajaid mehi. Aga jõudu!