Keskerakond teeb EKRE-le ja Isamaale ettepaneku konsultatsioonideks

Lääne Elu

info@le.ee

Keskerakonna esimees Jüri Ratas. Foto: Malle-Liisa Raigla
Keskerakonna esimees Jüri Ratas. Foto: Malle-Liisa Raigla

Eesti Keskerakonna juhatus otsustas reedel konsensuslikult teha ettepanek Eesti Konservatiivsele Rahvaerakonnale ja Isamaale alustada poliitilisi konsultatsioone võimaliku võimuliidu moodustamiseks.

Peaminister Kaja Kallase otsus lõpetada koalitsioon ja vabastada Keskerakonna ministrid ametist, tähendab olukorda, kus kõik parlamendierakonnad peavad pingutama uue toimiva valitsuse moodustamiseks, vahendas Keskerakond BNS-ile parteijuht Jüri Ratase sõnu.

“Keskerakonna juhatus otsustas konsensuslikult, et ajal, mil Eesti inimesed seisavad silmitsi enneolematu inflatsiooniga ning välja on vaja töötada toimetulekut toetavad maksu- ja sotsiaalmajanduslikud meetmed, tuleb erakonnal leida ühisosa teiste poliitiliste jõududega,” ütles Ratas.

Ratase sõnul on Keskerakond valitsusvastutust kandnud aastast 2016 ning sestsaadik on ette tulnud mitu kriisi ja keerulisi momente, mille lahendamisse on erakond tugevalt panustanud.

“Oleme valmis seda tegema ka praegu, mil ühiskonnas annavad tooni hinnatõusud ning mure eelseisva ees,” lisas Ratas.

Tema sõnul soovib Keskerakond seista sotsiaalsema poliitika eest ja pakkuda Eesti inimestele kindlustunnet.

“Seisame jätkuvalt selle eest, et tõsta peretoetusi, aga ka kütuseaktsiisi langetamine ja muud vajalikud meetmed tuleks meie hinnangul tõsiselt lauale tõsta, sealhulgas valmisoleku tagamine uueks kütteperioodiks,” lausus Ratas.

President Alar Karis kohtus reedel Kadriorus peaminister Kaja Kallasega, kes andis riigipeale üle ettepaneku vabastada ametist kõik valitsuskoalitsiooni kuuluvad Keskerakonna ministrid.

Sotsiaaldemokraatide esimehe Lauri Läänemetsa sõnul mõistab ta Kallase otsust lõpetada töövõimetu koalitsioon.

Kallas märkis pressikonverentsil pärast Keskerakonna ministrite ametist vabastamist, et ta tegi ettepanku koalitsiooni moodustamiseks Isamaale ja SDE-le.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K.s
1 aasta tagasi

Oleks küll loodava koalitsiooni poolt, a ilma keskerakonnata…

Eino K.
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

Kummaline tüüp see Ratas on. Alles natuke aega tagasi tõmbas niiöelda vaiba alt ära oma partneritelt valitsuses vägagi reeturlikul moel ja nüüd, kui endal sitasti on, siis tuleb ja teeb ettepaneku. Haugi mälu või mllise näoga sa lähed hiljuti reedetud kaaslaste juurde uut ettepanekut tegema. Naeratades? Tsirkus rsk

AVS
1 aasta tagasi
Reply to  Eino K.

Kesk peaks tõsiselt mõtlema juhivahetuse peale. Mida Kesk on õigipoolest Ratase juhtimisest saanud – ühe valitsuse vedas välja, nõus. Aga muidu? Mingit lubatud “uut Keskerakonda” ei sündinud, ikka samad jamad nagu Edgari ajal. Oma teise valitsuse juhina oli naeruväärselt otsustusvõimetu, lõpuks saatis ise ennast laiali. Erakonna juhina jonnis nagu väike laps ja ei läinud uude koalitsiooni ministriks, kuigi see oleks täiesti normaalne käik. Nüüd intrigeeris palju jaksas ja mida ta siis õigupoolest saavutas? Isegi kui Isamaa jälle ta naha päästaks, on üsna kahtlane, kas see Keskile uutel valimistel hääli juurde annab, pigem vastupidi.

Waffen SS
1 aasta tagasi
Reply to  AVS

Mis tähtsus sel kesikute tulevikus saadavatel häältel on? Praegu on vaja riik ja rahvas päästa Eesti vaenulike oravate ja sotside käest, panna piir elektri- ja kütuse hindade tõusule ning tuua muud hinnad alla niipalju kui võimalik. Samuti peatada vaba venelaste sissevool idast.

AVS
1 aasta tagasi
Reply to  Waffen SS

Keskerakonnale näiteks on see tähtis? Tõepoolest arvad, et Ratas, Karilaid & Co 24/7 muust ei mõtlegi, kui ainult riigi ja rahva päästmisest? Ära nüüd nii naiivne ka ole. Reps või Repinski võivad sulle rahva teenimistest palju rääkida 🙂

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Muidugi riigi julgeolekuga peab ka tegelema aga viimased kümme aastat on kõik meie juhfiguurid sõitnud mööda maailma nagu turistid muiste,käies maailma teise ja kolmandajärgu tegelastega arutamas julgeoleku probleeme,karjumas sanktsioone,sanktsioone jne.
Oma rahvale aga “Lõuad pidada ja edasi teenida”!

Nagu tuulest viidud
1 aasta tagasi

Peaminister Kaja Kallasel on alates 24.veebruarist aega tegeleda ainult NATO ja selle laienemisega. Aga meie oma inimesed? Eesti riik ei saa samal ajal seisma jääda. Meil on ka teemad, mis vajavad tegelemist. Aga nendega olevat aega…
Ja regionaalpoliitiliselt puudub peaministril üldse igasugune huvi Läänemaa ning Haapsalu vastu! Väga pealinnakeskne on see naine.

Mati
1 aasta tagasi

Pole kunagi usaldanud Keski ja ei saa ka edaspidi usaldada. Selliseid jooksikud küll arukas valija ei vali. Tühjad populistid.

Kati
1 aasta tagasi
Reply to  Mati

Mina pole kunagi usaldanud Keski ega Rehvi, mõlemad Kremlimeelsed ja Eesti rahvas on viimane nende jaoks, keda teenida.

Ccp
1 aasta tagasi

Kurb on see, et ega kedagi uut ka valida ei oska….

...
1 aasta tagasi
Reply to  Ccp

Vali ekre, mis seal ikka. Kui muud ei tee, siis vähemalt panustavad riigikaitsesse ja maainimestesse. Ega nad nii hirmsad ka ju pole nagu püütakse hirmutada, a la kui meid ei vali siis tuleb ekre

Kummaline maailm
1 aasta tagasi
Reply to  ...

Ükskõik kes, kuid mitte EKRE!

...
1 aasta tagasi

Tohohh, mispärast siis? Nii hirmus või? Kas EKRE on nii võimas erakond asju muutmas, et kuidagi ei tohiks neid valida? Absurd ju! Pealegi ei tee nad nendele homodele midagi halba, see puhas meedia ülereageerimine, ole mureta!

Kummaline maailm
1 aasta tagasi
Reply to  ...

Globaliseeruvas maailmas põhjustab agar rahvuskonservatism miniriigile taandarengu või vähemalt seisaku.

...
1 aasta tagasi

Globalistidele tulebki vastu hakata, sarnane teiste äärmuslike ideedega, mida ei tohi suureks minna! Meie nn. miniriik ei ole maailmas ainuke koht, kus rahvuskonservatism pead tõstab. Kohe varsti on teine tulemine, see mõtetu sõda euroopas pidurdab seda hetkel, aga küll saab olema.

haapsalu
1 aasta tagasi

lähimineviku poliitiline ajalugu näitab, et refiparteil pole tulevikku teenides rikkureid ja laastades rahvusriiki.