Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi naiskond alustas hooaega võiduga

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi naiskonnas mängisid Vändra JK Vapruse vastu Kristina Ivaškiva, Kaja Jaakson, Triin Kahn, Deanne Kondratjuk, Kateriin Kuusk, Janet Kärp, Ene Midenbritt, Jana Mäeväli, Karin Mänd Elise Ojap, Kristel Ojaste, Elise Pihlakas, Siret Põldäär, Kersti Riil ja Marete Saluste. Foto: erakogu
Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi naiskonnas mängisid Vändra JK Vapruse vastu Kristina Ivaškiva, Kaja Jaakson, Triin Kahn, Deanne Kondratjuk, Kateriin Kuusk, Janet Kärp, Ene Midenbritt, Jana Mäeväli, Karin Mänd, Elise Ojap, Kristel Ojaste, Elise Pihlakas, Siret Põldäär, Kersti Riil ja Marete Saluste. Foto: erakogu

Möödunud talvel hea sisehooaja teinud Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi naiskond alustas edukalt ka välihooaega.

Rahvaliiga A-tasandil mängiv klubi alustas hooaega Vändras. Sealse Vändra JK Vaprus vastu peetud hooaja avamäng oli tulisemast-tulisem.

Kui piiluda ajalukku, siis viimati võitis Lõuna-Läänemaa JK naiskond Vändra võistkonda noorteklassis, 2010. aastal. Siiani olid kaks naiskonda kokku läinud erinevatel turniiridel ja Pärnumaa meistrivõistlustel.

Siiani oli edu saatnud vändrakaid, parimal juhul olid lõunaläänlased saanud maitsta viigirõõmu. Ka viimane treeningmäng enne rahvaliiga algust oli edukas JK Vapruse naistele.

Pühapäeval, 22. mail pandi pall veerema Vändra staadionil. Mõlemas naiskonnas teeb sellel aastal kaasa mitmeid Eesti meistrisarja kogemustega jalgpallureid. Lõuna-Läänemaa JK on nii eesmärgistatult, kui ka olude sunnil mängijate arvu naiskonnas oluliselt kasvatanud.

Näiteks tabas rahvaliiga sisehooajal naiskonda mitu tõsist vigastust, kus mitmed põhimängijad sellel hooajal üldse platsile tulla ei saagi. Esimene liiga mäng oli vapustavalt pingeline. Mõlemad naiskonnad läksid mängima kindlalt võidule. Rünnakul oldi väga aktiivsed. Lõuna-Läänemaa JK teenis kokku 16 raamilööki, vastased aga üheksa. Nurgalööke teenisid vastased aga koguni kümme.

Jalgpallis loeb see, kellel lõpuks rohkem väravaid on. Sel korral saatis edu meie naiskonda ja Jana Mäeväli värav tõi 1:0 võidu Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi naiskonnale. Võidus olid aga võrdsed panused kogu naiskonnal.

Eredamalt saaks ehk esile tuua naiskonna väravavahi Janet Kärpi. Kohtunik määras talle kollase kaardi väärilise vea. Siis aga saabus tema tähetund: Penaltitõrje pingelises mängus on iga väravavahi unistus. Just seda Janet suutis, tuues ära tugeva lati alla suunatud löögi. „Olime kõik väga tublid, kõik andsid endast kõik ja rohkemgi veel,” ütles Kärp.

Siiski toonitasid naiskonnakaaslased väravavahi rolli. „Janet oli suurepärane, ta tegi mängus mitu väga head tõrjet ja lisaks penaltitõrje,” ütles kaitsemängija Karin Mänd.

Siiski on selle naiskonna edu taga alati olnud naiskonna suur ühtsustunne. Ka selle võidu tõi just teineteise toetamine ja usk. Järgmise kohtumise peab naiskond 31.mail Tallinnas sisehooaja rahvaliiga meistri, JK Volta vastu. Lõuna-Läänemaa JK on ainus naiskond, kes Läänemaalt Eesti mingis liigas kaasa teeb.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments