Aafrika ranna torn kuulub Eesti liigirikkaimate sekka

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Aafrika ranna linnuvaatlustorn. Foto: Arvo Tarmula
Aafrika ranna linnuvaatlustorn. Foto: Arvo Tarmula

Tornide linnuvaatluspäeval nähti Haapsalus Aafrika ranna linnutornist 66 liiki sulelisi, sellega on torn Eestis 18 seas viies Kabli, Pakri panga, Lepispea ja Raigastvere torni järel.

Põnevamatest liikidest nähti Haapsalus punakurk-kauri, keda sisemerel tihti ei kohta, ja väike- ning värbrüdi – läbirändel olevaid kurvitsalisi. Ornitoloogiaühingu juhataja Kaarel Võhandu sõnul on Aafrika ranna torn Tagalahel peatuvate veelindude vaatlemiseks väga hea paik.

Kõige liigirikkamaks osutus 108 liigiga Kabli linnutorn Pärnumaal. Võhandu sõnul ongi see üks liigirikkamaid torne. Pakri panga vaatluskohas nähti 75, Lepispeal 68 ja Raigastveres 67 liiki sulelisi.

55 ornitoloogiahuvilist 18 tornis üle terve Eesti silmas 14. mail 168 liiki. Mullu oli liike 165. Toona osutus 93 liigiga kõige arvukamaks Läänemaal Matsalu rahvuspargis asuv Puise torn.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Loed pealkirju ja imestad kus tänased ajakirjanikud eesti keelt õppisid ja väga tahaks teada kes neid õpetasid ?