Lihula poisid jooksid suurepäraseid aegu

Lihula jooksupoisid koos treeneriga. Foto: erakogu

Teisipäeval, 10. mail toimusid Audru kooli staadionil Pärnumaa TV10 Olümpiastardi maakondlikud eelvõistlused, kus tegid taas suurepärase võistluse Lihula gümnaasiumi kergejõustiklased.

IV etapil osalesid üle 20 Pärnumaa üldhariduskooli õpilased. Noori kergejõustiklasi tuli rajale üsna jahedal kevadõhtul saja ringis.

Viimasel maakondlikul etapil olid võistlusprogrammis kettaheide, pallivise ja tüdrukute 800 meetri ja poiste 1000 meetri jooksud.

Võistlusõhtu esimene ala, vanemate poiste pallivise tõi kohe medalirõõmu ka Lihula sportlastele. Sten Martin Viidemaa viskas avakatsel tulemuseks 54.92. See oli ühtlasi 13-aastase noormehe isiklik rekord ja andis 15 võistleja hulgas pronksmedali.

Veelgi rõõmsamaks läks asi aga jooksurajal. Nooremate, kuni 12 aastaste poiste 1000 meetri jooksus tegi korraliku etteaste Henry Kurnim. Lihula gümnaasiumi viienda klassi sportlane kattis jooksumaa ajaga 3.53,13. See andis 19 sportlase hulgas tubli üheksanda koha.

Vanemate poiste 1000 meetri jooksus tuli rajale 18 kergejõustiklast. Viimastel nädalatel on Sten Martin Viidemaa ja Gregor Hendrik Mölder erinevatel jooksuvõistlustel konkurentidega armutult ringi käinud. Ja seda tegid nad Audrus ka sellel korral.

Mõlemad poisid jooksid kilomeetrise distantsi väga targalt ja suutsid veel lõpusirgel kiirendada. Viidemaa saavutas ajaga 3.09,19 suurepärase alavõidu. Mölder suutis tänu heale lõpule joosta end  kolme hulka. Pronksmedali tõi aeg 3.13.75.

Kaks 13-aastast noort kergejõustikupoissi täitsid ühtlasi väga võimsalt ka vabariigi TV10 Olümpiastardi selle ala normatiivi 3.20,0. Poisid sõidavad nüüd vabariiklikule etapile, mis toimub 21. mail Tallinnas Kadrioru staadionil.

Lisaks tähistab Viidemaa tulemus ka uut Lihula gümnaasiumi 13-14 aastaste poiste 1000 meetri rekordit. Vana rekordi omanikuks oli Martin Teppan, kes tulnud noorteklassis erinevatel jooksualadel mitu korda Eesti noorte meistriks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Njaa...
1 aasta tagasi

…Toomas Viidemaa viskas palli sama vanuselt vähemalt 20-30m rohkem.

90’ndatel poleks 54-meetriga Lihula Keskkooli spordipäeval 13-14 vanusegrupis asja olnud poodiumile, nüüd oled maakonnas tegija.

Tol ajal tuli ka suur buss tellida, et kõik kes väärisid kooli esindama, peale mahuks.