Läänemaa ühisgümnaasium ja Metsküla algkool kandideerivad aasta kooli tiitlile

Metsküla algkool kandideerib aasta kooli tiitlile. Foto: erakogu
Metsküla algkool kandideerib aasta kooli tiitlile. Foto: erakogu

Tänasest saab osaleda aasta kooli hääletusel. Aasta kooli tiitlile kandideerib kümme finaali jõudnud kooli, kelle seas kaks kooli on Läänemaalt – Läänemaa ühisgümnaasiumile ja Metsküla algkool. Oma lemmikule saab hääle anda 20. maini.

Aasta kooli žüriiliikme ja noore muusiku Märten Männiste sõnul oli konkursil osalejate seas eripalgelisi ja toredaid koole, mis tegi finalistide valimise keeruliseks. „Mõni kool võlus oma armsalt hubase sisekliimaga, teine aga suurejoonelisusega ja mitmete võimalustega. Ja nõndaviisi koole kõrvutada omavahel oli väga-väga raske,” tõdes Männiste ning lisas, et tal õnnestus tutvuda paljude Eesti koolidega, millest väiksematest polnud varem teadlik. „Väga tore oli erinevate koolide toimetusi jälgida ning neile kaasa elada.”

Haridusameti ja haridusministeeriumi eestvedamisel viiendat korda toimunud konkursil osales 31 üldhariduskooli üle Eesti. Nende seast valis konkursi žürii välja kümme finalisti. Tänavusel konkursil olid hindamisel märksõnadeks koostööd soodustav ja loovust arendav õpikeskkond ning üksteisest hoolimine. „Katsusin iga kooli puhul panna ennast õpilase olukorda ja mõelda, millises koolis oleks mul tore õppida ning kuhu ma läheksin iga päev suure rõõmuga. Õnneks neid kadestusväärseid koole oli rohkelt. Õpilased veedavad koolimajas väga suure osa oma nädalast. Kõige kõrgemalt ma hindasingi neid koole, kus oli õpilastele pakutud palju vabaaja veetmise ja arenguvõimalusi ning usaldusväärset ja toredat keskkonda,” rääkis Männiste žüriitöö kogemusest.

Võitja väljaselgitamiseks liidetakse kokku rahvahääletuse tulemused ja žürii hinded. Aasta kool 2022 kuulutatakse välja 27. mail ETV otsesaates „Terevisioon“.

Eelmisel aastal pälvis aasta kooli tiitli Uulu põhikool, 2020. aastal oli tiitli omanikuks Võru gümnaasium, aasta varem Viljandi gümnaasium ning kõige esimene aasta kool oli Tallinna 32. keskkool.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments