Ukraina põgenikud sotsiaalabi küsida ei pelga

Elen Freivald

elen@le.ee

Haapsalu sotsiaalmaja haldusjuht Monika Mitman ütles, et kui varem korjas sotsiaalmaja abi Ukrainasse saatmiseks, siis nüüd te- hakse seda Haapsallu jõudnud sõjapõgenikele. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu sotsiaalmaja haldusjuht Monika Mitman ütles, et kui varem korjas sotsiaalmaja abi Ukrainasse saatmiseks, siis nüüd te-
hakse seda Haapsallu jõudnud sõjapõgenikele. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu hotellides viibivate Ukraina põgenike abistamise on linn korraldanud sotsiaalmaja kaudu, vajaminevast põgenikud teada anda ei pelga.

„Siiani tegelesime saadetistega, mis läksid üle piiri, aga nüüd kogume kolmandat päeva asju ukrainlastele, kes on siin,” ütles sotsiaalmaja haldusjuht Monika Mitman.

Sotsiaalmajja on tekitatud väike ruum, kus käib vajalike asjade kogumine ja pakkimine vastavalt nimekirjale. „Täna hommikul pakkis sekretär asjad Kongo hotellis viibivate inimeste soovide ja vajaduste järgi. Meie autojuht viis need sinna kohale,” selgitas Mitman. Kongost küsiti näiteks kirjatarbeid lastele: joonistusplokke, värvipliiatseid, laste mänguasju. „Midagi saime saata ka, aga väga palju ei ole,” tõdes Mitman.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
SUSLA
2 aastat tagasi

Jah algul on põgenikud alandlikud. Siis vaatavad ringi, kohanevad ja hakkavad nõudma.Ja hakkavad nõudma kõva häälega. Enamik ukraina alast ei ole otsese sõjategevuse all -seega võib arvata, et suur osa, kui mitte enamik põgenikest said sõda kasutades sissepääsu eu riikidesse.Intervjuudest on siin-seal kuulda, kuidas tahavad oma elu sisse seada -pole juttugi peale sõja lõppu tagasipöördumisest ja oma maa ülesehitamisest. SÜDA LÄHEB SEDA KUULATES PAHAKS. Kas ei võiks neid pidada oma rahva reeturiteks, kes maa raskel ajal maha jätsid ja end võõraste rahvaste õlgadele sättisid???? Kenasti demonstreerivad meie ametnikud oma head südant võõrastele ja poevad nahast välja, et meeldida. Aga kuidas… Loe rohkem »

linlane
2 aastat tagasi

kui artiklis on lause, et midagi saime saata, aga väga palju ei ole, siis minu küsimus on see, et kas võiks kusagil olla info, mida oleks vaja. Et mitte tuua riideid ja asju mida ei vajata, vaid konkreetsete soovide- vajaduse alusel ?

küsimus
2 aastat tagasi

kas annetatud asjad ongi niimoodi põrandal kastides?? 🙁
Isegi söögikraam, mida on toodud?
Palju viisakam ja parem oleks, kui riided ripuksid kenasti riidepuudel (on ju olemas igasugu telined vms riputuskohad) ja jalatsid oleksid riiulitel, inimesed ei peaks üle astuma
hügieeniasjadki võiks olla laudadel, ilusti kastide sees..
Tasuks äkki mujalt snitti võtta.
Jõudu ja jaksamist teile

Jaan
2 aastat tagasi

Võtame vastu 50 000 pagulast Läänemaale!Eesti aitab liiga vähe Ukrainat, on aeg panustada .Eesti tervikuna võiks võtta vastu 1 milj ja rohkemgi!

arvaja
2 aastat tagasi

Siin ja seal on läbi käinud sõjapõgenikele pakutavad palgad (mis kor.dades väiksemad,meil olevast.Sõjapõgenik ja mugavuspõgenik on kaks eri asja-nii-et neisse võiks suhtuda lugupidavamalt.kui putja jääb võimu juurde ei ole välistatud võimalus,et meil on vaja kuhugi emigreeruda ja tööd otsida.Ettevõtjad mõelge sellele.

noo mida
2 aastat tagasi
Reply to  arvaja

kuidas on võimalik väiksemat pakkude, me ise ju ka ei saa kõik nö keskmist palka, me ise kahjuks paljud töötame 600-700 eurose kuupalga eest 🙁

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi
Reply to  noo mida

Puudega inimesed ja pensionärid peavad aga hakkama saama veel poole väikesema rahasummaga kuus. Ehk peaks ka neile abi koguma hakkama?

eksjahh
2 aastat tagasi

aga arvan, et puudega inimene on pigem nõus väiksema rahaga, kui sõjapõgenikuks sattumisega….
See on ikka täiesti mõistusevastane, mida Ukraina inimesed praegu läbi elama peavad :'(