Lääneranna noorkergejõustiklased tegid TV10 Olümpiastardis rekordeid

Noored Lõuna-Läänemaa kergejõustiklased Pärnu kergejõustikuhallis. Foto: Karin Mänd
Noored Lõuna-Läänemaa kergejõustiklased Pärnu kergejõustikuhallis. Foto: Karin Mänd

Juba 51 aastat on maailmas ainulaadne kergejõustikusari TV10 Olümpiastarti pakkunud noortele võistlusrõõmu.

Sel nädalal peetakse maakondades kohalikud etapid, et siis läbi selle platseeruda vabariigi III finaaletapile. Lääneranna kolme kooli Lihula, Metsküla ja Virtsu noored kergejõustiklased olid Pärnu kergejõustikuhallis peetud Pärnumaa etapil tublid. Kokku läks võistlustulle seitse nimetatud koolide kergejõustiklast.

Pärnumaa etapil võistles kokku üle 20 üldhariduskooli. Igal alal oli konkurents väga tihe. Näiteks vanemate tütarlaste kaugushüppes võistles 22 sportlast, sama ala nooremaid poisse tuli rajale aga koguni 28.

Selles tihedas võistluses paistsid noored lõunaläänlased kenasti silma. Nooremate, kuni 12-aastaste sportlaste hulgas tegi tubli kuulitõukevõistluse Lihula gümnaasiumi poiss Henry Kurnim, kes tõukas kohe avakatsel isikliku rekordi 7.70 ja tagas kindlalt koha finaalis. Lõpuks sai ta tihedas võistluses seitsmenda koha. Kaugushüppes oli Kurnim 3.70-ga 14. koha omanik.

Vanemate, kuni 14-aastaste tütarlaste võistluses tegi kaks suurepärast starti Virtsu kooli sportlane Kertu Kesküla. Nii kaugushüppes kui ka kõrgushüppes tegi ta uued isiklikud rekordid. Kaugushüppes sai Kesküla kirja tulemuse 4.03 ja saavutas sellega kaheksanda koha. Kõrgushüppes ületas ta kõrguse 1.35 ja platseerus sellega neljandakas. Kõik kolm katset kõrgusel 1.40 olid samuti lootustandvad.

Kirsi Kunz Lihula gümnaasiumist ületas 1.25 ja oli sellega 10 koha omanik. Kaugust hüppas ta 3.57 ja oli selle tulemusega neljateistkümnes. Ka tema mõlemad hüppetulemused on uued isiklikud rekordid.

Vanemate poiste kuulitõukes tõi medalivõidu kodukoolile Sten-Martin Viidemaa. Lihula gümnaasiumi kergejõustiklane tõukas kolmekilost raudmuna 9.97 ja saavutas sellega 18 konkurendi hulgas hõbemedali. Lisaks oli ta veel neljas kõrgushüppes, ületades kõrguse 1.35.

Kiitust väärivad ka Tereesa Lepp Metsküla algkoolist ning Radele Kanter ja Sander Mänd Lihula gümnaasiumist, kes samuti mitmel alal oma senised parimad tulemused kirja said.
Järgmisena ootab noori kergejõustiklasi ees Lihulas kahe nädala pärast toimuv neljavõistlus.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments