Noored kunstnikud kutsuvad mängima

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Installatsioon „Armastus esimesest püssikuulist”. Foto: Malle-Liisa Raigla

Installatsioon „Armastus esimesest püssikuulist”. Foto: Malle-Liisa Raigla

Läänemaa ühisgümnaasiumi ja Haapsalu kunstikooli õpilaste ühisnäitus Haapsalu linnagaleriis püsib näiliselt mängu lainel ja kutsub ilmsüütut vaatajat kaasa lööma.

See on muidugi lõks. Paremal juhul lõpeb kutse kaasa mängida tühjade lubaduste prügikastis. Halvemal juhul neeldub vaataja Bermuda kolmnurka.

Pealkiri „Mängu lainel” on täpne. Mängu(lisust) ja võimalust kaasa lüüa leidub näitusesaalis küllaga. Juba galerii uksel võtab tulija vastu „Õnneloos” – mahukas installatsioon, kust valida huupi toruke, leida krüpteeritud sõnum ja seinalt sõnumi tähendus. Ei saa salata, „Õnneloos” nagu iga teinegi hasartmäng tekitab sõltuvust. Isegi Haapsalu linnagalerii tarmukas valvur märgib, et „Õnneloos” meeldib vaatajatele väga. Kihk üha uute torukeste järele haarata võtab võimust, kuni saab selgeks – mitte iga võit pole võit.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments