Kunstiinimesed meenutasid Gunnar Meyerit

Malle-Liisa Raigla fotod

Kunstniku ja kunstipedagoogi Gunnar Meyeri 80. sünniaastapäeval käisid tema lesk Anne Meyer, kunstihuviline Aita Mölder ja kultuurikeskuse juht Gülnar Murumägi Gunnar Meyeri haual, kus panid nii kunstnikule kui ka tema kunstnikust pojale Olle Meyerile küünlad.

Mölder oli kaasa võtnud küünlaid, tänusõnadega sildid külge kleebitud, ka nende poolt, kes ise kohale tulla ei saanud. „Sünnipäev on ju, ei saa panna musti linte,” ütles Mölder.

Mölder pani Meyeri hauale ka värvipaleti, et kunstnik saaks teispoolsuses edasi maalida.

„Gunnar, sa oled paljud meie sõbrad enda juurde kutsunud,” manitses Mölder Meyerit mitut puhku. Selleks, et teispoolsusesse läinud sõpradega ladusam jutustada oleks, kallas Mölder hauale väikese pudeli lahjendatud viina, millist Meyer armastas tarbida, ja ka törtsukese tärpentini, sest Möldri mälu järgi meeldis kunstnikule selle lõhn.

Mölder ütles, et on Meyeri haual käinud juba 19 aastat. 4. märtsil 1942. aastal sündinud Meyer lõpetas oma elu 6. augustil 2003.

Murumäe sõnul on Meyeri ümmargust sünniaastapäeva plaanis laiemalt tähistada mais, kui kunstiteadlane Harry Liivrand peab Haapsalus loengu Meyeri kui kunstniku loomingust ja temaga seotud kunstirühmitustest.

Möldri eestvõttel on Meyeri elust ja loomingust koostamisel ka raamat. Mölder ütles, et raamatu kokkupanekuga tegeleb Teet Veispak ning raamatus on põhirõhk just Meyeri loomingul. „See tuleb rohkem nagu kunstialbum,” ütles ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
ma
1 aasta tagasi

ostsin temalt kunagi 3 maali mere vaadetega