Algas suvise aialinnupäeviku uus hooaeg

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Sinitihane. Foto: Urmas Lauri
Sinitihane. Foto: Urmas Lauri

Teisipäevast oktoobri alguseni saavad kõik aiapidajad kaasa lüüa suvise aialinnupäeviku pidamises, tähendades veebipäevikus üles oma aias kohatud ja pesitsevad linnud.

Aialinnupäeviku pidamiseks tuleb lehel www.eoy.ee/aed luua oma veebipäevik ja panna sinna kirja 1. märtsist kuni 3. oktoobrini oma aias märgatud ja pesitsevad linnud. Päevikusse saab lisada ka tähelepanekuid imetajate, roomajate, kahepaiksete, putukate ja õitsema puhkenud taimede kohta. Kaasa saab lüüa igaüks, kel on aed linnas või maal.

Aialinnupäeviku pidamine aitab Eesti ornitoloogiaühingul jälgida lindude kevadrändelt saabumist, pesitsemist, kuid ka levinud aiataimede õide puhkemist, imetajate, putukate ja kahepaiksete mitmekesisuse kevadist elavnemist. Mida rohkem silmapaare kevade tärkamist jälgib, seda põhjalikum saab olema käesoleva aasta andmekogu.

Mullu täitis aialinnupäevikut tuhat inimest 571 aia kohta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments