Virtsu, Koonga ja Varbla koguvad koolide kaitseks allkirju

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Virtsu kool. Urmas Lauri

Virtsu, Koonga ja Varbla elanikud koguvad petitsioon.ee keskkonnas allkirju Lääneranna vallajuhtide plaani vastu sulgeda kõigis kolmes põhikoolis vanem aste ehk 7.-9. klass.

Reede keskpäevaks olid Virtsu, Koonga ja Varbla koolide kaitseks allkirja andnud ligi 900 inimest – Virtsu kaitseks üle 400, Koonga kaitseks ligi 300 ja Varbla kaitseks ligi 200. „Kõikide koolide kärpimine tähendaks valla taandarengut ja oleks pikk samm ääremaastumise poole,” ütles Virtsu kooli vilistlane, advokaat Karin Madisson Lääne Elule.

Virtsu alevik oma ligi 500 elanikuga on rahvaarvult Lihula järel teine asula Lääneranna vallas. Virtsusse on kolimas üks valla suuremaid ettevõtteid – Kõmsi traadivabrik, Virtsu endise kalatehase krundile on kerkimas tööstuslinnak, mis muudab kogu piirkonda. Kahandada just sel ajal põhikool algkooliks pole Madissoni sõnul õige. „Leiame, et Virtsu kooli lõhkumisega teevad vallajuhid kogu vallale karuteene,” ütles Madisson.

Madissoni sõnul on Virtsul potentsiaali olla üks kaunimaid paiku kogu Eestis, mis tooks sinna investeeringuid ja elanikke, sh noori peresid lastega. „Kahjuks ei ole vald teinud Virtsusse viimastel aastatel sisuliselt mitte mingeid investeeringuid,” ütles Madisson. Vilistlaste ja kooli uuringud näitavad, et pooled lastega pered kaaluksid Läänerannast lahkumist, kui kohalik kool peaks suletama

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Loodame,
2 aastat tagasi

et annab tulemuse.

Aimar Jukkum
2 aastat tagasi

See on üle Eestiline probleem, valdade liitmisel. Et kui endisest vallast esindajaid ei ole, siis need jäävad kõrvale.
Näiteks Tartumaal Võnnu vald on nüüd Kastre vald. Enne kõige viletsam, Kastre küla oli vaene, nüüd on Võnnu valla endine osa justkui välja surnud.

Maksumaksja
2 aastat tagasi

Panete kooli kinni ja kaotate kohe minu maksutulud. Ma ei kavatse oma rahaga toetada koolidematjaid. Kõigil meil on kusagil mõni sugulane või sõber kelle juurde “elama asuda.” VIIME MAKSUD MUJALE!

kohustuslik
2 aastat tagasi

Kui meenutada mida Lääne -Nigula kõik läbi tegi ,et Nõva Kooli ülemine aste sulgeda,siis ärge väga nende allkirjade peale lootma jääge.Lõpuks võitis ikka vald,ka kohtus.Ja nüüd,kui koolis on mingi 5 õpilast,pole keeruline seda üldse sulgeda,kui vajadus on.

Õige
2 aastat tagasi

Saate pärnumaa hüvesid!

Rahvas valis ekre
2 aastat tagasi

Selliste vallajuhtidega ei saagi asju ajada!
Vahetada tuleb kohe, inimeste vastu!

Jaan
2 aastat tagasi

Ja mida see vald Lihulasse ka teinud on?Ah jah see raudtee jupike asfalti kuhu pidid tohutud tööstused tulema.

Arvos
2 aastat tagasi
Reply to  Jaan

Või nii. Panigi see asfalt pead kratsima, et kellele ja milleks.

Pamp
2 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Ah , mida sa oma paljast kaalikad ikka kaabid , mõistus sealt ammu lahkunud ju