Juhtkiri: Ukraina heaks

Lääne Elu

info@le.ee

Joonistanud Ott Vallik.
Joonistanud Ott Vallik.

Üleeilse Eesti sünnipäeva rikkus Putin igal juhul ära. Kes teab, kas Eesti sünnipäeval Ukraina vastu alustatud sõda päris juhus oli, või kui, siis Kremli kurja muige võib sellele peaaegu kindlasti lisada.

Haapsalu toomkirikus iseseisvuspäeva kontsertpalvusel istusid üksteise kõrval tõsised ja väga tõsised inimesed. Küllap polnud terves Eestis inimest, kes oleks tundnud, et Ukrainas toimuv ei puuduta. Jah, sooviti üksteisele head Eesti vabariigi sünnipäeva. Sõna „pidupäev“ kõlas aga harvemini kui mullu. Pidutuju ei olnud, oli see siis valu Ukraina pärast või hirm meie eneste pärast. Muidugi, me teame, et oleme Ukrainast paremas olukorras. Eestile kallale tungimine tähendaks NATO ründamist, seega teistsuguseid meetmeid.

NATO suurendab oma sõjalist kohalolekut Balti riikides. Üleeile võisid läänlased märgata üle lendamas Ämari lennuväljal maandunud USA hävitajad, mis mõneks ajaks siia jäävad.

Tunneme end sedajagu kindlamini. Ukraina puhul aga avaldame sõnades ja värvides toetust. Lääs sanktsioneerib, aga tahaks tõesti ka ise kuidagi Ukrainat toetada, päriselt, nii et sellest abi oleks. Suurem jagu eestlasi on enda meelsusest ka sotsiaalmeedias märku andnud.

Saame me teha ka päriselt midagi Ukraina toetamiseks? Eesti suuremad kaupluseketid on teatanud boikotist Venemaa kaupadele. See on küll väike asi, aga siiski. Suures kaubavalikus võiks Ukraina toetamiseks eelistada just Ukraina kaupa.

Venemaa agressiivsemaid telekanaleid Eestis enam ei näe, aga Eesti ettevõtetel on nii mõnessegi neist ostetud reklaami. Mis oleks, ettevõtjad, kui lõpetaks need lepingud?

Tundest, et käed on lühikesed, need asjad vist päriselt ei päästa.

Mida me veel teha saame, on vastutustundlikult suhtuda infosse ja vältida nn Kremli trollide infomüra jagamist. Eesti on ajaloos varemgi kogenud, et lootusetud olukorrad ei pruugigi nii lootusetud olla.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
õhtune
2 aastat tagasi

Lootes et Putin sureb kord ,tuleb normaalne.Neid hulle enne Puutinit olnud ja tuleb veelgi!Päikest köikidele Eestlastele ja Eesti meelsetele,vaatamatta rahvusele!

õhtune
2 aastat tagasi

Vötaks tagasi mitte ainult need 2 ise hakanud piirkonnad kui ka Krimm:Ehk ka möte esitada nöumine .anda aeda mõtlemiseks 24 h. Soome ,tagasi Karjala,Eestigi tahaks tagasi saada .Jaapan! Jätsimegi a2000Eestlast kuhugi.Kui meil praegult on maailmas sellinne jama. Kui e ei kasuta seda vöimalust hävitadaVenemaa jäämegi alati hirmu all elama!

õhtune
2 aastat tagasi

Minu arvamus!Väed sisse ,appi! Täna ei saa enam mingite paberite kokkuleppeid arvestada.Köik duumariigid samuti kui Venemaa täna pani körgendatud valmis olekusse!Mida Putini tunneks.Mida Venemaa tunneks!? Teeme nii nagu tema teeb!Selliste Venelastele ei möju.REEGLID! ja ilus jutt. TEMA lööb ,tuleb samuti lüüa!Ootan happu et Putini siseringis pole veel keegi neid teise ilma saatnud.Kuigi usun et seal juba on neid kes neid plaane teinud!

õhtune
2 aastat tagasi

Kell 21.00 olin ühenduses Ukraina tuttavatega.Suhtleme päevas a 2,3korda!Infoks. Lääne Ukrainas Ei siiani kutsutud reserväelasi välja. Mehed käivad ise palumas saata neid kodumaad kaitsma! Täna oli pea 300 Ukraina mees järjekorras-pöhjus,Ei ole relvi!Ei söjaväe tava varustustki.Söjaväe riietust.Rääkimata kiivritest ,vestidest!

õhtune
2 aastat tagasi

Nüüd aga vist teisiti käituma! Enne kui abi annad ,tuleb küsida. Oled sa Euroopa liidu kodanik vöi ei !Kui ei,jaluta edasi.Aga jäta abi ikka.Viska talle pakk salfikuidki.Ma ju andsin abi!!!

õhtune
2 aastat tagasi

Tere endine leitnant ! Miks endine ?Mötled öigeid mötteid! Palgasödurid!Tundub et Eu jaUSA on HÄBI koht ! Vaatavad pealt ja ei lähe appi!Õpime nende käitumisest ehk!?3 aastat tagasi juhtus Tallinnas vanalinnas füüsiline konflikt 3 e meie ja ühe Moldova noormehe vahel. Moldava mees oli pikali juba ja teda peksti!Läksime söbraga appi ja päästsime ta hullemast.

Medja
2 aastat tagasi

Iga kodaniku kohus on see tõbras, kes peab ennast Venemaa Presidendiks.. Koha peal likvideerida

uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Merenduses on termin mis kõlab umbes nii kapten koos meeskonnaga peab tegema kõik selleks,et kokkupõrget vältida ja see kehib ka nende kaptenite kohta kellel tegelikult on sõidu eesõigus !
Kas maailma kõik jõud on tegutsenud niisugust printsiipi jälgides ?
Tundub,et kõige suuremat kasu toob rõve sõim ukrainale kommentaariumis mis näitab nn. õigete eestlaste vaimset taset !

jeesus
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu Toomas

Aitäh, et juhid lolle eestlasi, õigele teele!

Kremli Vampiir
2 aastat tagasi

…on vaja tappa, see on ainus lootuskiir rahulikuks eluks mõnda aega…või Trump tagasi presidendiks.

Arminägu
2 aastat tagasi

Слава Україні! Elagu Ukraina ja vaprad ukrainlased, elagu vabadus!!! Maha Kremli haige kääbik ja kõik ta verised soodastunud järgijad! Pea vastu, Ukraina!