Läänemaa ukrainlased on sõja puhkemisest löödud

Andra Kirna

andra@le.ee

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalus elava ukrainlase Julia Prokoptšuki lähedased elavad Kiievi lähistel Žitomõris. Malle-Liisa Raigla

Läänemaal elavad ukrainlased või Ukraina juurtega inimesed on kodumaal toimuva pärast mures – nad soovivad rahu ja isamaad aidata.

Neljapäeva hommikul Ukrainas alanud sõda jõudis Haapsalus elava ukrainlase Julia Prokoptšukini hommikul kell kuus, kui Kiievi lähistel Žitomõris elavad sugulased – vanaema, tädi ja tädilapsed – talle helistasid. Neid valdas paanika – nägid aknast ja kuulsid, kuidas linna pommitatakse.

Prokoptšuk, kes on küll Eestis sündinud, kuid kelle mõlemad vanemad on ukrainlased ja kes on kõik oma lapsepõlvesuved Ukrainas veetnud, rääkis terve neljapäeva oma sugulastega. „Seal on minu veri, minu juured,” ütles Prokoptšuk. Ta rääkis, et varem ta Ukrainas el

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Gürsa
2 aastat tagasi

Mauseleoumi tuleks tiibrakett saata…. 😍

Hea Okkupant
2 aastat tagasi

Tegelikult on Ukrainas sõda kestnud juba aastaid Kiiev võitleb Luganski natsionalistidega kellegi teisega, makhnovistid võitlevad kõigiga. Kuid see on nende sisemine asi.
Ja see, et Vene kaabakad ronisid armeega võitlema, on Kremli barbarite tavaline poliitika – Tšetšeenia, Gruusia, nüüd Ukraina. On näha, et Putinil läheb halvasti, kui ta julges sellist gamble alustada.

Tsensor
2 aastat tagasi

Miks su FB-s ei ole ühtegi toetusavaldus Ukrainale? Miks võtsid maha Ukraina lipu enda kaanefotolt?

Mati
2 aastat tagasi
Reply to  Tsensor

Arvata võib, et partei soovitas seda teha.

Johnson
2 aastat tagasi
Reply to  Tsensor

Kelle kontol ?