Päästjad võivad tulevikus asendada kiirabi

Õppustel on päästjad kannatanuid varemgi tassinud, kuid selle aasta alguses pidid nad Mihkli tänaval lebanud inimese päriselt kanderaamil haiglasse viima. Foto: Urmas Lauri

Päästeamet on üha enam abistamas kiirabi töötajaid, päästeameti Hiiu–Lääne päästepiirkonna juht Hannes Aasma arvab, et selles suunas päästeameti töö liigubki.

Sel aastal on kahel korral olnud olukordi, kus kiirabi asemel osutavad haigele abi hoopis päästjad. Näiteks said päästjad tänavu teate, et Mihkli tänaval on mees pikali maas ja ei kontakteeru. Ühtegi kiirabibrigaadi parajasti Läänemaal ei olnud ja kuna päästjad kahtlustasid peatraumat, võtsid nad kanderaami ja tassisid hädalise Läänemaa haiglasse. „Neli meest marssisid kanderaamiga haigega läbi linna,” kirjeldas Aasma. „Häirekeskus hoiatas EMOt ette.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
haige
2 aastat tagasi

teemaks võiks järgmiseks olla juba mingisugune vabatahtliku rahvaarsti amet võinii. ehk kui oskad nugagi käes hoida paned end kirja ja käid ise tsiviilisikuna kohalikke joodikuid turgutamas võibolla 10aasta pärast pead ka lihtsamaid oppe tegema

Kodanik
2 aastat tagasi

Endalgi oli kogemus, kus kutsusin kiirabi. Öeldi, et saadavad brigaadi.. 50minuti pàrast helistati, et kuidas on sest ups-meil pole Làànemaal vaba kiirabi.. nàevad küll, et probleem on aga midagi ette ei vôta.. kahtlane!

Pluuto
2 aastat tagasi

kui lisaks neid kiirabi autosid juurde? Valitsuse töö!!Jatkuvasti viiakse Tallinna patsiente-nii autosid juurde.et möni oleks valves kohapeal. Söjamasinate ostude asemel kiirabiautosid.

varsti
2 aastat tagasi

võtavad enamuse ametitest üle ajalehtede kommide kustutajad, need ju universaalsed vabatahtlikud, 24 tundi ametis ja poliitiliselt karastunud

ago
2 aastat tagasi

selle peale ei viitsi ma sügisel enam ka lehti ise riisuda – kamandan päästjad platsi ning las riisuvad! või on neile veel midagi õlule veeretada? võib-olla pättide püüdmine kah, kuna politseil ei ole viimasel ajal, maskide kontrolli kõrvalt, selleks enam aega.

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi

Vabatahtlikkusel ja tublidusel viimasel ajal see päästjate töö seisabki. Riik ei toeta neid piisavalt aga ülesandeid pannakse ikka juurde.
Muidugi need tublid ja suure südamega päästjad ei jäta kedagi hätta! Riik lonkab tõsiselt kõiki nelja jalga…

No...
2 aastat tagasi

…see on ikka täielik lollus lasta endale pähe istuda.
Samas kui tõesti seda hobina teha, siis ei peaks ka riiki kiruma. Ise ollakse nõus vabatahtlikkuse alusel tegema, siis tuleb teha. Kui ei siis tuleb protestima minna. Hambad ristis ja virinaga tehes ei ole eriti võitjaid.

Kohustuslik
2 aastat tagasi

Ja järgmiseks panete päästjad joodikuid kainerisse tassima.

Irw...
2 aastat tagasi
Reply to  Kohustuslik

,,,mind alati hämmastab see inimeste leplikkus. No pole, teeme ära, saame pärast kuskil laval miski raami lükatud tänukirja ja uhame edasi. Milleks? Kiida lolli situatsioon!
Varsti on päästeametnikud ka veterinaarid, psühholoogid ja psühhiaatrid, ajaviiteks teevad koroonateste ja vaktsineerivad 😀
See on päris jube, kuidas kapitalism elab heade inimeste südametunnistusel.
Aga jah, kui huvi on teenida seda elektoraati lömitades, siis,…andke minna. Kõrvalt vaadatuna tundub kastreerimine.

põhjus lihtne
2 aastat tagasi
Reply to  Irw...

arstile pead mingitki palka maksma. päästeametnik võib ka vabatahtlik olla

Viska viis
2 aastat tagasi
Reply to  Kohustuslik

Ameerikas tulebki päästja tervisekahjustusega inimese juurde. Nemad alles kutsuvad vajadusel kiirabi välja

113
2 aastat tagasi

See puhtalt häirekeskuse pläkk et jätab linna kiirabist tühjaks,

Hõljuk
2 aastat tagasi
Reply to  113

Ja kui kaua oled HK-s töötanud? Kui pole, pea suu. Kui piirkonnas oleks mingigi toimiv medasutus, ei peaks kiirabid kogu aeg Tallinna vahet vuhtima, abi oleks kohapeal olemas.