Mullu oli haiguslehel 3082 läänlast

Elen Freivald

elen@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Haigekassa statistika andmetel võttis 3082 läänlast eelmisel aastal kokku 6158 haiguslehte ja neile hüvitati 66 521 haiguspäeva.

„Haiguslehtede eest maksime läänlastele välja 1,54 miljonit eurot,” ütles haigekassa finantsosakonna juhataja Riho Peek.

Üle Eesti võeti mullu haiguslehti 480 000 korral ja sellega seoses hüvitati kokku 131 miljoni eurot. Võrreldes 2020. aastaga kulus hüvitiste väljamaksmisele 31 miljonit eurot rohkem, sest mullu hakkas haiguslehtede hüvitamisele kehtima uus kord – senise kolme päeva asemel on inimese omavastutus ainult üks päev, teisest päevast alates hüvitasid haigusraha  tööandja ja tervisekassa.

Peeki sõnul jätkub sama korra järgi haiguslehtede hüvitamine ka sel aastal ning eelarves on väljamakseteks täiendav raha olemas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments